Χαιρετισμός Πλακιωτάκη σε ημερίδα για το Σακχαρώδη διαβήτη: «Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί»

07.22

Κυρίες , Κύριοι

Σας συγχαίρω για την επιστημονική ημερίδα που διοργανώνετε στην πόλη της Σητείας για τον σακχαρώδη διαβήτη και σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ. Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις  δε μου επιτρέπουν να είμαι σήμερα κοντά σας όπως επιθυμώ. 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας ,Πρόληψης & Θεραπείας Σακχαρώδη διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ) συνεχίζει για άλλη μία φορά την πολύχρονη επιστημονική πορεία του και τις δράσεις ευαισθητοποίησης όλων μας στην αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας , του σακχαρώδη διαβήτη.

Διοργανώνει ένα Συνέδριο που μεταφέρει στο ευρύ κοινό τις γνώσεις των επαγγελματιών , τις παγκόσμιες εξελίξεις για την πρόληψη και θεραπεία μίας ασθένειας που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας στις μέρες μας δίνοντας έτσι παράλληλα ελπίδα σε όσους πάσχουν από αυτήν.

Κυρίες και κύριοι,
Ο διαβήτης δεν κάνει διακρίσεις. Μας απειλεί όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.
Κάθε ημέρα εκατομμύρια συνάνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο μαθαίνουν να συνυπάρχουν μαζί του.

Η χάραξη μίας νέας και προσαρμοσμένης στα σημερινά δεδομένα πολιτικής, ενημέρωσης , εκπαίδευσης και πρόληψης του σακχαρώδη διαβήτη διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους . Όλοι οφείλουμε στην πράξη, στην καθημερινότητα, να αποδεικνύουμε και να αναδεικνύουμε την κοινωνική μας ευαισθησία .

«Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί» . Αυτό είναι άλλωστε το μήνυμα που στοχεύει να δώσει για άλλη μία φορά το Ε.ΚΕ.ΔΙ

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για άλλη μία φορά στους διοργανωτές της ημερίδας , να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της , ενώ προσωπικά, παραμένω στην πρώτη γραμμή δίπλα σας, αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία σας .

Ιωάννης Πλακιωτάκης

Βουλευτής Λασιθίου