Χανιά: Εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών

19.28
Ολοκληρώθηκε σήμερα  το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Χανίων, κατόπιν πολύμηνου ειδικού σχεδιασμού για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με πεδίο δράσης την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο διενεργηθείσας προανάκρισης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας αναπτύξει σταθερό κύκλο διακίνησης και πώλησης αυτών, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 22, 24, 25, 45, και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής, κατά περίπτωση.
Επιπλέον έξι άτομα, που περιλαμβάνονται στην δικογραφία ως κατηγορούμενοι, εμπλέκονται κυρίως σε δοσοληψίες με την εγκληματική οργάνωση, σχετικά με αγορά και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. 
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκαν οι ρόλοι, αλλά και ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στην υπόθεση και συγκεκριμένα ο 25χρονος είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, ενώ οι 22χρονος, 24χρονος και 45χρονος, κατείχαν ρόλους διακινητή και αποθηκάριου ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, από την ενεργούμενη προανάκριση προέκυψε ότι ο 44χρονος, τον Ιανουάριο 2015 είχε μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από τα Χανιά στον Πειραιά για λογαριασμό της οργάνωσης.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες αλλά και σε έρευνες που  πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του 45χρονου και του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    Τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού  βάρους 2.079,6 γραμμαρίων
•    Μία συσκευασία  περιέχουσα μικροποσότητα κοκαΐνης
•    Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
•    Ένα πιστόλι
•    Ένα κυνηγετικό όπλο
•    Μία γεμιστήρα
•    Μία διόπτρα σκόπευσης 
•    Οκτώ (8) συσκευές κινητών τηλεφώνων
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν  στον κ.  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.