Χανιά: Λιποθύμησε από τις γροθιές ο 52χρονος – Από ασφυξία ο θάνατος του είπε ο Ιατροδικαστής

17.41

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του 52χρονου ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή το βράδυ στην οδό Σμύρνης στα Χανιά. Ο ιατροδικαστής Αντώνης  Παπαδομανωλάκης ολοκλήρωσε την νεκροψία – νεκροτομή και διαπίστωσε πως τα χτυπήματα ήταν πολύ δυνατά κυρίως στο πρόσωπο, αφού έφερε αρκετές και σοβαρές κακώσεις αλλά δεν ήταν τα μοιραία.

Όταν έφυγε ο δολοφόνος από το σπίτι ήταν ήδη νεκρός ο 52χρονος απαντώντας στο ενδεχόμενο να τον άφησε χτυπημένο, δεμένο και φιμωμένο αλλά ζωντανό.

ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΕΚΡΟ…

Ο δράστης τον ήθελε νεκρό αφού βρέθηκε από τους αστυνομικούς με τα χέρια δεμένα και δεν έφερε αμυντικά τραύματα, δηλαδή δεχόταν τα χτυπήματα μη μπορώντας να αντιδράσει.

Για τους αστυνομικούς το σενάριο του να βασανίστηκε για να αποκαλύψει κάτι ή που γνώριζε, ή που είχε κρυμμένο στο σπίτι, στον δράστη ή στους δράστες είναι ανοιχτό αφού χτυπήθηκε με βιαιότητα και το σπίτι ήταν αναστατωμένο.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και αυτό θα ήταν ένα στοιχείο που ενδεχομένως θα βοηθούσε την έρευνα των αστυνομικών.

Τέλος, ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να απαντήσει από την νεκροψία για το αν ήταν ένας ή περισσότεροι οι δράστες. Η ασφάλεια που διενεργεί την έρευνα πάντως ήδη έχει καλέσει αρκετά άτομα για κατάθεση στο αστυνομικό μέγαρο για να συνθέσει το παζλ και με τα ευρήματα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.