Χανιά: Τι λένε οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου για την πλημμύρα – Κρέμασαν βατραχοπέδιλα στην είσοδο

17.57

Η εικόνα του πλημμυρισμένου μουσικού σχολείου στα Χανιά κάνει από χτες το γύρο του διαδικτύου. Με τη δυνατή νεροποντή η στέγη δεν άντεξε και οι μαθητές του λυκείου που είχαν πρόβα την Κυριακή, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατάσταση.

Η οροφή δεν έσταζε απλά, αφού νερά κυλούσαν από παντού προκαλώντας τον προβληματισμό και την αγανάκτηση των μαθητών.

Μάλιστα σήμερα το πρωί οι μαθητές στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματα τους, στο σύνολο τους παρόλο που πλημμύρισε η τάξη της ΄Γ Λυκείου. Για να διακωμωδήσουν το γεγονός της ποσότητας του νερού που έμπαινε στο σχολείο από το ταβάνι, κρέμασαν βατραχοπέδιλα, μάσκες και αναπνευστήρες στην είσοδο του σχολείου.

Οι μαθητές αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο οι ίδιοι όσο και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους επισημαίνουν την κατάσταση με τις φθαρμένες υποδομές και τους ανεπαρκείς για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου χώρους, στο μουσικό σχολείο και ζητούν λύσεις τώρα πριν πέσει το ταβάνι στο κεφάλι τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αύριο τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ ο Δήμος Χανίων μόλις το επιτρέψει ο καιρός θα αποκαταστήσει τα σπασμένα κεραμίδια της στέγης.