Χανιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κέντρο από τη ΔΕΥΑΧ – Για γερά νεύρα η οδήγηση τις ώρες αιχμής

18.03

Αργοπορημένοι πήγαν αρκετοί το πρωί στη δουλειά και οι μαθητές στα σχολεία οι οποίοι δε γνώριζαν ότι στο κέντρο της πόλης θα μειωθούν τα ρεύματα κυκλοφορίας μπροστά από τη δημοτική αγορά για να εκτελέσει η ΔΕΥΑΧ το έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που στο στάδιο αυτό προβλέπει την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και προς την οδό Νικηφόρου Φωκά.

Νέα δίκτυα ύδρευσης θα τοποθετηθούν, στο Κάτω Κουμ Καπί, στην Ανατολική Νέα Χώρα, και στην περιοχή του  ΚΤΕΛ, μήκους 25.780 μέτρων, όσο και στην κατασκευή ενισχυτικών αγωγών για τις παραπάνω περιοχές και τις γειτονικές τους, μήκους 9.870 μέτρων. Δε μπορούσε να γίνει το έργο ταυτόχρονα με την ανάπλαση του κέντρου λέει η Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και για αυτό ξανασπάνε τον δρόμο.

Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και οι Χανιώτες ζητούν την αποπεράτωση των εργασιών όσο πιο σύντομα γίνεται καθώς η ταλαιπωρία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και δεν αφορά μόνο το κέντρο της πόλης. Είναι στην οδό Ακρωτηρίου που εκτελεί εργασίες ο ΔΕΔΔΗΕ, είναι στον κόμβο των Μουρνιών, γενικά έχει προστεθεί χρόνος παραμονής μέσα στο αυτοκίνητο.

Το έργο της ΔΕΥΑΧ να θυμίσουμε είναι προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ με το ταμείο ανάκαμψης να χρηματοδοτεί τα 3,5 εκατομμύρια.