Χαρδούβελης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο – πάει για 7ετές ομόλογο

20.01

Την έκδοση 7ετούς ομόλογου προαναγγέλλει με συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης και 18μηνων ομολόγων έως το τέλος του 2014.

Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας, δηλώνοντας ότι «μπορούμε να αναχρηματοδοτούμαστε στις αγορές με ανεκτούς όρους, παρεμπιπτόντως με χαμηλότερα επιτόκια από αυτά που μας χρεώνει το ΔΝΤ».

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης εμφανίστηκε βέβαιος ότι κατά το γ’ τρίμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η συνέντευξη δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση της «Handelsblatt», αλλά απόσπασμα προδημοσιεύεται από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του dpa, το οποίο αναδημοσιεύεται ευρέως από τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Έλληνας υπουργός τάσσεται υπέρ της διατήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς εάν η Γαλλία θα έπρεπε να λάβει περισσότερο χρόνο για την επίτευξη του στόχου που αφορά το έλλειμμα, δηλώνει: «Θα ήταν λάθος εάν η Γαλλία αγνοούσε τον κανόνα του ορίου του 3%. Δεν θα έπρεπε να επαναλάβουμε τα λάθη του 2003 και του 2004, όταν Γερμανία και Γαλλία παραβίασαν τους κανόνες για το έλλειμμα – και στη συνέχεια πολλοί έκαναν το ίδιο».