Χειροπέδες σε Χανιώτη αστυνομικό για διαφθορά

15.53

Μια νέα υπόθεση έρχεται να ταράξει την κοινή γνώμη στα Χανιά. Μετά την υπόθεση με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και ωαρίων δύο νέες συλλήψεις για διαφθορά αστυνομικών απασχολούν τις αρχές. Όλα συνέβησαν χτες το μεσημέρι όταν αστυνομικοί της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων με τη συνοδεία Εισαγγελέα πήγαν στο σπίτι του αστυνομικού.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας επιχειρηματίας κατήγγειλε στις αρχές ότι ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος είναι διοικητής στην Αστυνομική διεύθυνση Χανίων και συνδικαλιστής, του ζήτησε ένα υψηλό χρηματικό ποσό περίπου 30.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για να επιλεχθεί εκείνος σε πλειοδοτικό διαγωνισμό του δημοσίου.

Αμέσως ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τις εσωτερικές υποθέσεις αφού είχε δώσει τα μισά χρήματα στον αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να παρακολουθούν το τηλέφωνο του και στο επόμενο τηλεφώνημα για τα υπόλοιπα χρήματα, τα προσημείωσαν και τα έδωσαν στον επιχειρηματία για να του τα δώσει.

Το ραντεβού ήταν για το μεσημέρι της Κυριακής και μαζί με τον επιχειρηματία σε μικρή απόσταση παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί. Την πόρτα της κατοικίας άνοιξε ο γιος του επίσης αστυνομικός και επειδή ο πατέρας του αντιμετωπίζει ένα κινητικό πρόβλημα, πήρε εκείνος τα χρήματα από τον επιχειρηματία και έκλεισε την πόρτα.

Αμέσως οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα, ζητώντας του να ανοίξει, όμως εκείνος δεν άνοιγε και οι αστυνομικοί με γρήγορες κινήσει έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι. Αφού βρήκαν τον φάκελο με τα χρήματα συνέλαβαν και τους δύο και τους οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Εσωτερικών υποθέσεων έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του αστυνομικού για τυχόν επιπλέον στοιχεία.

Πριν από λίγες μέρες ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε ανακοινώσει ότι συντάσσεται για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Ζερβού, ο οποίος κάποιες ώρες αργότερα της σύλληψης προέβη σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας μεταξύ άλλων πως δε θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του.