Χειροπέδες σε δύο νέους Ρεθυμνιώτες για κλοπές σε Ι.Χ.

07.59

Χειροπέδες έβαλαν οι αστυνομικοί σε έναν 24χρονο και έναν 27χρονο από το Ρέθυμνο σχηματίζοντας σε βάρος τους δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την αστυνομία τους καταλογίζονται 3 περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν σε οχήματα σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

 

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης, ότι δύο άγνωστα άτομα κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε τουριστικές περιοχές και διαπράττουν κλοπές σε ενοικιαζόμενα οχήματα παραθεριστών, διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και εντοπίστηκε το εν λόγω όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 24χρονος και ο 27χρονος.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ στη συνέχεια οι δύο ημεδαποί οδηγήθηκαν  στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει τρεις κλοπές από ενοικιαζόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, προχθές (04.04.2016) το πρωί, σε παραλία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, αφού έθραυσαν τζάμι Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενοικιαζόμενο από 48χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αυστρίας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διάφορα αντικείμενα, πράξη η οποία καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης.

Επιπλέον, χθες (05.04.2016) το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης, καταγγέλθηκε από 44χρονο αλλοδαπό υπήκοο Γερμανίας, ότι άγνωστα άτομα, αφού έθραυσαν τζάμι Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ενοικιαζόμενο) αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, από ακόμη ένα αλλοδαπό υπήκοο Γερμανίας, ηλικίας 48 ετών ότι άγνωστα άτομα, με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ενοικιαζόμενο) τσάντα η οποία περιείχε διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.