«Όχι» σε Πρόεδρο λέει ο Μ.Μπόλαρης, «παρών» ο Β.Οικονόμου

13.41
Την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
 
«Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από την μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι χαώδης και συνεπώς η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει» τονίζει ο Μάρκος Μπόλαρης και προσθέτει: 
 
«Η ασκούμενη πολιτική διαλύει την πραγματική οικονομία της χώρας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της οικονομίας της χώρας, αυξάνει δραματικά την ανεργία, διώχνει τα νέα παιδιά στο εξωτερικό και φέρνει την κοινωνική συνοχή στα όριά της. Μια τέτοια πολιτική δεν μπορώ να την εγκρίνω, δεν την εγκρίνω και φυσικά δεν προτίθεμαι να της δώσω παράταση».
 
O ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου δήλωσε το πρωί της Τρίτης σε εκπομπή του Μega ότι θα ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία.
 
Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου για να δει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
 
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αυριανή ψηφοφορία. Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει στη συνέχεια, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση για εθνική συνεννόηση.
 
«Εάν κατατεθεί μία πρόταση για εθνική συνεννόηση στην τρίτη ψηφοφορία θα με χαροποιήσει» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πρέπει να συνεννοηθούμε σ' αυτή τη χώρα να αλλάξει η παρένθεση του Μνημονίου».
 
Η Νίκη Φούντα σημείωσε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση και αναφερόμενη στα όσα είπε χθες ο Φώτης Κουβέλης ότι δεν θα θεωρήσει αποστάτη όποιον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν περίμενε από κανέναν να κάνει δήλωση, για να μην αισθανθεί η ίδια αποστάτης.
 
Την Δευτέρα άνοιξαν τα χαρτιά τους αρκετοί βουλευτές: οι πρώην της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.
 
Η Μίκα Ιατρίδη, η οποία εξελέγη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δήλωσε ότι θα τηρήσει την ίδια στάση και στις τρεις ψηφοφορίες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει περισσότερα, αν και εκτιμάται πως η στάση της προσμετράται στα «όχι», όπως του Βασίλη Καπερνάρου που δήλωσε ότι «κλίνει προς το 'όχι'».
 
Το τοπίο σχετικά με τις ψήφους της 17ης Δεκεμβρίου εξακολουθεί να είναι θολό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Τρίτης, η κυβέρνηση βάζει τον πήχη της πρώτης ψηφοφορίας στους 165 θετικούς ψήφους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν 155 έδρες) με την προσδοκία ότι στις δύο επόμενες ψηφοφορίες κόμματα και βουλευτές θα «λειτουργήσουν με ευθύνη μπροστά σε συγκεκριμένα διλήμματα».
 
 
Newsroom ΔΟΛ