Χωρία γιατρό αγροτικά ιατρεία στον Αποκόρωνα – Γιατροί του ΕΣΥ στα πλοία της γραμμής

15.15

Αναστάτωση έχει προκληθεί στον Αποκόρωνα με την ιατρική κάλυψη των αγροτικών ιατρείων σε Καλύβες και Βρύσσες. Εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχουν γιατροί και από το Κέντρο Υγείας Βάμου πηγαίνουν γιατροί 2 φορές τον μήνα προκειμένου να εξυπηρετούν τη συνταγογράφηση των κατοίκων. Η προκήρυξη του Αυγούστου από την 7η Υγειονομική περιφέρεια απέβη άγονη και τώρα θα φανεί αν στον νέο διαγωνισμό που αναμένεται, βρεθούν γιατροί που να θέλουν να υπηρετήσουν στα συγκεκριμένα αγροτικά ιατρεία.

Να δώσει κίνητρα το κράτος ζητά ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης,  αφού ο μισθός ενός νεοδιόριστου γιατρού είναι αποτρεπτικός στο να μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της μετακίνησης στην περιφέρεια αλλά και της ενοικίασης σπιτιού στην περίπτωση που δεν είναι κάτοικος Χανίων. Όταν ο Δήμος κάλυψε τη σίτιση και στέγαση των διασωστών του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκαν 4 άτομα τα οποία στελεχώνουν το ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων.

Εν τω μεταξύ αυτή η συζήτηση, έρχεται τη στιγμή που δύο γιατροί που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Βάμου στελεχώνουν τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής Σούδα – Πειραιάς. Τη στελέχωση των πλοίων την έχουν ζητήσει οι ίδιοι οι γιατροί αφού τους δίνεται η δυνατότητα λέει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας.

Με απλά λόγια το κράτος πληρώνει τον μισθό των γιατρών που στελεχώνουν το ιατρικό προσωπικό των πλοίων, λόγω της συνεργασίας των Υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας.