Χωρίς άδεια λειτουργούν κτηνοτροφικές μονάδες στον Αποκόρωνα – Να αλλάξουν τα ΣΧΟΟΑΠ ζητά ο Δήμαρχος

16.38

14 χρόνια τώρα δεν προβλέπεται η νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών μονάδων σε Αρμένους και Γεωργιούπολη στον Αποκόρωνα. Τα ΣΧΟΟΑΠ των περιοχών αυτών από το 2009 δεν αδειοδοτούν τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μη μπορούν να πιστοποιηθούν για τα προϊόντα τους και να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε προγράμματα.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ελέγχονται από το υγειονομικό και τη διεύθυνση κτηνιατρικής ενώ δεν έχουν άδεια λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος ζητά από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για μια μεταβατική περίοδο ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για τη χωροθέτηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Σε ερώτηση τέλος για τον αν η μη πρόβλεψη σε Αρμένους και Γεωργιούπολη της αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων οφείλεται στις τουριστικές μονάδες ο κ. Κουκιανάκης απάντησε ότι δίνεται η δυνατότητα στην τοπική κοινωνία στην αναθεώρηση των ΣΧΟΟΑΠ να καταθέσει τις απόψεις της.