Χωρίς φάκελο προσφοράς η διακήρυξη της Μητρόπολης για τον Άγιο Ματθαίο

16.58

Άγονος βγήκε ο διαγωνισμός της διακήρυξης της Μητρόπολης Κυδωνίας & Αποκορώνου για την αξιοποίηση της παλιάς Εκκλησιαστικής Σχολής στον Άγιο Ματθαίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στα γραφεία της Μητρόπολης δεν κατατέθηκε κάποιος φάκελος προσφοράς. Παρά του ότι υπήρχαν οι πληροφορίες ότι επενδυτής έχει δείξει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των κτηρίων και τη μετατροπή τους σε τουριστική μονάδα, όπως είχε ειπωθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων το προηγούμενο διάστημα, δεν προσήλθε κάποιος από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι που ήταν η προθεσμία για να κάνει την προσφορά του.

 

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του Απρίλη γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Μητρόπολης να εκμισθώσει το ακίνητο για 40 χρόνια με ενοίκιο 13.000 ευρώ μετά τα τρία χρόνια της ανακαίνισης των χώρων και 5.000 τον μήνα για τα πρώτα αυτά 3 χρόνια.

 

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για 9.311 τμ. με τα κτήρια εντός του οικοπέδου να είναι 1.657τμ.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός δεν θα τοποθετηθεί δημόσια πέραν της ανακοίνωσης που είχε βγάλει η Μητρόπολη τις προηγούμενες μέρες η οποία άφηνε αναπάντητα όσα της καταλογίστηκαν για τη στάση της σε ότι αφορά στη μη κοινωφελή αξιοποίηση των κτηρίων αποκλείοντας τον Δήμο από τον διαγωνισμό. Όμως όταν περάσει η Σαρακοστή ο Μητροπολίτης θα απαντήσει σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, σε όλα αυτά που ο Δήμος την κατηγορεί, με στοιχεία.

 

Το θέμα τώρα είναι το επόμενο βήμα από την Εκκλησία. Με ποιους όρους και αν θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για το συγκεκριμένο ακίνητο. Ότι και αν αποφασίσει, ενδεχομένως και για τις χρήσεις, το αν δηλαδή θα είναι για τουριστική αξιοποίηση ή για κοινωφελείς σκοπούς όπως οι προτάσεις του δήμου για κατοικία εκπαιδευτικών ή γιατρών, μιας και η πρόταση για πειραματικό λύκειο είχε κριθεί από την τεχνική υπηρεσία ως ακατάλληλη λόγω των χώρων, θα κριθεί από το Μητροπολιτικό συμβούλιο το οποίο είναι άγνωστο το πότε θα συνεδριάσει.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμος Χανίων δεν είναι απρόθυμος στο να εκμισθώσει ο ίδιος το κτήριο αρκεί να είναι για κοινωφελείς σκοπούς.