Χρ. Σταϊκούρας: Οι καταθέσεις στην Κρήτη αυξήθηκαν κατά 20% από το 2019 – Ακρίβεια και αισχροκέρδεια θα μας ακολουθούν και το 2023

17.08

Ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών στην Κρήτη βλέπει ο Υπουργός Οικονομικών από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 37%, απαντώντας στην ερώτηση του πως θα ανταπεξέλθουν μισθωτοί και συνταξιούχοι όταν τα πάντα γύρω τους ακριβαίνουν και το εισόδημα τους παραμένει σταθερό.

 

Από το Ρέθυμνο ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα  οικονομικά προβλήματα των πολιτών δεν επικεντρώνεται μόνο στην επιδοματική πολιτική για όσους δικαιούνται ενισχύσεων αλλά κυρίως στη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Στην Κρήτη οι καταθέσεις από τον Δεκέμβριο του 2019 έχουν αυξηθεί κατά 20%, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Η οικονομία της χώρας δεν έχει εκτροχιαστεί και όλα είναι υπολογισμένα τόνισε ο κ. Σταϊκούρας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει τα περισσότερα στους πολίτες από ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ωστόσο η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια θα μας ακολουθούν και το 2023.

Ο κ. Σταϊκούρας απευθυνόμενος στους φοιτητές της ΔΑΠ ΝΔΦΚ καθώς η παράταξη οργάνωσε την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών είπε πως την τελευταία τριετία συνέβησαν πολλές κρίσεις που δε θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Σε ότι αφορά στα κόκκινα δάνεια και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ο κάλεσε τις τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων , υπογραμμίζοντας ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γίνει 500 διακανονισμοί με παλιούς δανειολήπτες, ενώ για τους νέους αναμένεται το πλαίσιο από τις τράπεζες με το ύψος των νέων  επιτοκίων.

Σε ερώτηση για το πότε η κυβέρνηση θα φέρει μέτρα που θα αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι όταν είναι έτοιμη, θα τα ανακοινώσει.

Τέλος, η εκδήλωση της ΔΑΠ αφορούσε την τρέχουσα οικονομική κατάσταση ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου Μανώλης Φουρφουλάκης δεν παρέλειψε να θυμίσει στους φοιτητές ότι το 2023 είναι έτος εκλογών.