Βίντεο: Δενδροφύτευση COCOMAT στο Πολυτεχνείο Κρήτης με την GREEN Team και την Ραδιοφωνική Ομάδα του Π.Κ

17.26

Με μεγάλη χαρά φοιτητές και εθελοντές του Πολυτεχνείου Κρήτης προχώρησαν το πρωί στη δεντροφύτευση 300 ενδημικών φυτών στον περιβάλλοντα χώρο των σχολών μηχανικών περιβάλλοντος και μηχανικών ορυκτών πόρων.

Σε αυτήν την κίνηση προχώρησαν μετά από πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρείας cocomat, η οποία αγόρασε τα δέντρα από το φυτώριο του Δασαρχείου Χανίων. Η φιλοσοφία της εταιρείας που εξειδικεύεται στην κατασκευή στρωμάτων από φυσικά υλικά, είναι ότι για κάθε ξύλινο ποδήλατο που κατασκευάζει, από λευκή φλαμουριά,  επιστρέφει στη φύση ένα δέντρο.

Τα είδη των δέντρων είναι παραδοσιακά της Κρήτης, όπως η χαρουπιά και η αμπελιτσιά με τη δασοπόνο του Δασαρχείου Χανίων να καλεί τους φοιτητές να το προσέξουν και μετά τη δεντροφύτευση τους καθώς για τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να ποτίζονται τακτικά προκειμένου να αντέξουν και να αναπτυχθούν.

Στη δράση της δεντροφύτευσης συμμετείχε και η GREEN Team της ΔΕΔΙΣΑ αλλά και η Ραδιοφωνικής Ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

H cocomat με την τριανταετή εμπειρία της επαναλαμβάνει ανάλογες δράσεις σε περισσότερες από 17 χώρες στις οποίες αριθμεί περίπου 100 καταστήματα.