Corn Dogs από τα χέρια το Άκη Πετρετζίκη

17.17

Εκτέλεση
    Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά (καλαμποκάλευρο, αλεύρι, μπέικιν, σόδα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και τα ανακατεύουμε.?
    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε.?
    Ενοποιούμε τα υλικά και από τα 2 μπολ, ανακατεύουμε , έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ σφικτό, αλλά ούτε και πολύ αραιό, και ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί.?
    Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια από σουβλάκι και τα βουτάμε μέσα στη ζύμη ένα ένα, έτσι ώστε να καλυφθούν τα λουκάνικα.?
    Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα φαρδύ σκεύος για να χωράνε τα ξυλάκια.
    Βάζουμε ένα ένα τα λουκάνικα μέσα στο λάδι κρατώντας τα απο το ξυλάκι μέχρι να ψηθεί λίγο η άκρη της ζύμης και να ξεκινήσει να επιπλεέι.
    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο στο επόμενο.
    Ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο λάδι για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω

Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα 30'

Tip
Καλό θα ηταν να μη βάζουμε πολλά στο τηγανάκι γιατί ψήνονται  μόλις σε 2-3 λεπτα και αν δεν τα προσέξουμε, θα καούν.

Συστατικά
    12 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση
     220 γραμμάρια αλεύρι
    210 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
    35 γρ. ζάχαρη
     2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουτερ
    1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
    λίγο πιπέρι
    360 γραμμάρια γάλα
    2 αυγά
    1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://akispetretzikis.com