Cyta Ελλάδος: Επικοινωνία πέντε αστέρων!

09.08

 

Τηλεπικοινωνιακές λύσεις για την τουριστική επιχείρηση

Eπιτεύγματα, πρωτοπόρες ενέργειες και ορόσημα, χαρακτηρίζουν την πορεία της Cyta Ελλάδος, της θυγατρικής του Εθνικού Οργανισμού ΤηλεπικοινωνιώνΚύπρου.  Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2008 και με την επιχειρηματική αποφασιστικότητα που τη χαρακτηρίζει έχει λειτουργήσει αρκετές φορές ως «πιλότος» της αγοράς, συμβάλλοντας στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών στη χώρα. Τεχνολογίες που αρχικά εκείνη υιοθέτησε και εγκαινίασε, εφαρμόστηκαν στη συνέχεια από τον ανταγωνισμό της.

Παραδείγματα αποτελούν η αποκλειστική χρήση της τεχνολογίας IP στο σύνολο του δικτύου, η χρήση της τεχνολογίας IP Multimedia Subsystem (IMS) στα συστήματα τηλεφωνίας, καθώς και η εκκίνηση παροχής υψίρρυθμων ταχυτήτων VDSL έως και 50Mbps, στην ελληνική αγορά. Σημειώνεται δε, ότι, οι υπηρεσίες και η λειτουργία της βασίζονται στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, μήκους άνω των 5.500χλμ., που εκτείνεται από την Κρήτη ξεπερνώντας, προς το Βορρά, τα σύνορα με τα Βαλκάνια.

 

Η Cyta Ελλάδος λειτουργεί ως αξιόπιστος συνεργάτης των επιχειρήσεων που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της, προσφέροντας λύσεις που αναβαθμίζουν τη δραστηριότητά τους.  Η πρόσφατη στόχευσή της προς καθετοποιημένες αγορές όπως ο Τουρισμός έρχεται να επιβεβαιώσει τον προσανατολισμό της στην αναβάθμιση των υπηρεσιών των εταιρικών πελατών της και συνεπώς της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην Κρήτη. 

 

Εκεί, με έμφαση στο δυναμικό «μέτωπο» της Ελούντας, η εταιρεία συνέδεσε απευθείας με το δίκτυο της μέσω οπτικής ίνας περισσότερες από ογδόντα (80) ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων, του Νομού Ηρακλείου και Λασιθίου. Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη εδρεύει το 15,9% του συνολικού αριθμού των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας ενώ το νησί αποτελεί ένα από τα σημεία «εισόδου» της Cyta στην Ελλάδα. Τα 750χλμ. δικτύου οπτικών ινών που έχει αναπτύξει η Cyta Ελλάδος, εκεί, καλύπτουν με τις ποιοτικές υπηρεσίες της το 95% των επιχειρήσεων.  

Τα μετρήσιμα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν: επιχειρήσεις που συνδέθηκαν με το δίκτυο της Cyta έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία για την ποιότητα του Internet που παρέχουν στους πελάτες τους, στο πλαίσιο γραπτής αξιολόγησης που διεξήγαγε μία από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως, εταιρείες ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Η βράβευση, «Τιμής Ένεκεν», ήρθε από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων ως δημόσια αναγνώριση της προσφοράς της εταιρείας στην παροχή ποιοτικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην τουριστική αγορά της Κρήτης.

 

Η δυναμική της εταιρείας, όμως, δεν σταματά εδώ. Μέσα στον Απρίλιο του 2016 ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών στο νομό Χανίων με επέκταση δικτύου οπτικών ινών που ξεπερνούν τα 25χλμ. Μετά από αυτή την εξέλιξη το 80% των τουριστικών επιχειρήσεων και το 97% των μεγαλύτερων τουριστικών εγκαταστάσεων που εδρεύουν από τον Καβρό μέχρι το Κολυμβάρι, μία απόσταση περίπου 65χλμ., μπορούν να συνδεθούν απευθείας μέσω οπτικής ίνας με το δίκτυο της Cyta.

 

Υπερ-υψηλές ταχύτητες που μπορούν να ξεπεράσουν το 1Gbps,  υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σχεδιασμός και υλοποίηση υποδομών Wi-Fi, καθώς και εφαρμογές παρουσίασης και διαχείρισης πληροφοριακού περιεχομένου (mobile apps, Information TV Platform) είναι κάποιοι από τους τομείς τους οποίους μπορούν να αναβαθμίσουν οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το δίκτυο της Cyta.

 

«Πυξίδα μας είναι οι ανάγκες των πελατών μας», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Νίκος Χαραλάμπους. «Σε μία εποχή που οι παρεχόμενες υπηρεσίες διαδικτύου φαίνεται να αποτελούν κριτήριο επιλογής, δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε υποστηρικτές του ισχυρότερου προϊόντος της χώρας μας, του Τουρισμού. Και ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε είναι μέσω του δικτύου και των υπηρεσιών μας», συμπληρώνει ο κ. Χαραλάμπους. 

 

Εν κατακλείδι η Cyta Ελλάδος εξακολουθεί να επενδύει, σε μία εποχή που η χώρα το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Άλλωστε υπενθυμίζουμε ότι φέρει τη βαριά κληρονομιά του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και την τεχνογνωσία του Ομίλου Cyta, ενός εκ των εμπειρότερων τηλεπικοινωνιακών Ομίλων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 215-5550000 για να ενημερωθούν από τους εξειδικευμένους συμβούλους της Cyta Ελλάδος.