Δ. Βρύσαλης: “Το ανοίξαμε και όπου βγει” δεν ισχύει στην Υγεία

14.42

Την ώρα της εξέτασης στον ειδικό τομογράφο, μια 59χρονη ασθενής έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο ΠΑΓΝΗ. Η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την εξέταση του PET SCAN, την περασμένη Πέμπτη καθώς πέθανε πάνω στο μηχάνημα και οι γιατροί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν κρατώντας την στη ζωή.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την αντίδραση του προέδρου εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρη Βρύσαλη, ο οποίος καταγγέλλει ότι στον χώρο όπου βρίσκεται ο τομογράφος του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής δεν υπήρχε απινιδωτής, αλλά ούτε και μόνιτορ, πιεσόμετρα και οξύμετρα, σε περίπτωση ανάγκης.

Μόλις πριν τρεις μήνες εγκαινιάστηκε το PET SCAN στο ΠΑΓΝΗ με τον κ. Βρύσαλη να σημειώνει ότι «Το ανοίξαμε κ όπου βγει» πρέπει να μπει στο στόχαστρο του λαού. Τα μηχανήματα για να δουλέψουν θέλουν νοσηλευτές μόνιμους σημειώνει ο πρόεδρος προσθέτοντας ότι η νοοτροπία του κόστους οφέλους δε χωρά στην υγεία.

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ δε θέλησε να σχολιάσει το γεγονός. Η εξέταση pet scan είναι πολύ σημαντική για τους ογκολογικούς ασθενείς και στα αιτήματα του σωματείου είναι και η Παρασκευή του φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την εξέταση στο ΠΑΓΝΗ για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην προμήθεια του και στην αποτελεσματικότητα του.

Να θυμίσουμε πως  το PET Scan ήταν δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για τους ογκολογικούς ασθενείς.