Δάκρυα χαράς – Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

09.12

Με κομμένη την ανασα παρακολουθούσε ο πλανήτης την επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και τρεις ημέρες με στόχο τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Μία επιχείρηση που ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σκορπώντας δάκρυα συγκίνησης και χαμόγελα ευτυχίας, όχι μόνο στις οικογένειες των εγκλωβισμένων αλλά σε όλο τον κόσμο.Η αγωνία τελείωσε για τους γονείς και τους συγγενείς των παιδιών, που έτρεμαν τόσες ημέρες για την τύχη των εγκλωβισμένων. Στην τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης συμμετείχαν 19 δύτες, ενώ ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα.

Τα δύο από τα τέσσερα εναπομείναντα παιδιά απεγκλωβίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα για να ακολουθήσουν τα επόμενα δύο και ο 25χρονος προπονητής. Προτελευταίος βγήκε ο Βενιαμίν της ομάδας, μόλις 11 ετών, που τον αποκαλούν και Τιτάνα. Όλοι έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο όπου δέχονται τις πρώτες βοήθειες και υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι στα παιδιά χορηγήθηκε αναισθητικό προκειμένου να βγουν από τη σπηλιά χωρίς κίνδυνο και φόβο, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τούς χορηγήθηκαν αντιστρεσογόνα.

Τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες χαίρουν άκρας υγείας και μάλιστα ζήτησαν να φάνε τηγανιτό ρύζι με βασιλικό, αγαπημένο φαγητό των Ταϊλανδέζων. Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι δεν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ όπως ήλπιζαν, αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί, θα δουν τον μεγάλο τελικό σε τηλεοράσεις.

enikos.gr