“Δε μιλάω με νενέκους της τρόικας” είπε ο Ξηρός κατά την μεταγωγή του.

17.29

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προκύπτουν από τις έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι – γιάφκα της Αναβύσσου, θεωρείται πολύ πιθανό πως ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοιμαζόταν να "χτυπήσει" τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό προκύπτει τόσο από τα "πολεμικά" ευρήματα στο σπίτι που κυρβόταν το πάλαι ποτέ μέλος της 17 Νοέμβρη, όσο και από την μεταγωγή των μελών της “Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς” στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Όλα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν, αυτήν την ώρα που βρίσκεται ο Ξηρός ενώπιον του Εισαγγελέα.
Τι είπε ο δικηγόρος του

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει, είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού τον επισκέφτηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται από χθες.
 
Είπε ακόμα ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Πρόσθεσε ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς. Ακόμη, ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

«Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση ο Ξηρός αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα».
Το οπλοστάσιο και το ενδεχόμενο χτύπημα

Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πραγματοποιούσε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα την επόμενη περίοδο.

Βαρύς οπλισμός έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο που είχαν νοικιάσει για αυτόν με πλαστά στοιχεία, ένας άνδρας και μια γυναίκα, το καλοκαίρι του 2014.

Μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί το 2% του σπιτιού, όπου οι αστυνομικοί έχουν 9 καλάσνικοφ, δύο χειροβομβίδες, τρία όπλα (πιστόλι, περίστροφο) και σφαίρες.

Το ένα καλάσνικοφ έχει διόπτρα και λέιζερ σκοπευτή, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο Ξηρός και οι συνεργοί του θα το χρησιμοποιούσαν για να πλήξουν ανθρώπινο στόχο από μακριά.  Παράλληλα, εντοπίστηκαν όλα τα κομμάτια του ρουκετοβόλου RPG και τρεις αντιαρματικες ρουκέτες.

Επιπλέον έχουν βρεθεί πυροκροτητές και καλώδια, ενώ θεωρούν ότι το βαρέλι με τα 100 κιλά εκρηκτικής ύλης θα μετατρεπόταν σε υπερ-βόμβα, την οποία θα τοποθετούσαν μέσα σε αυτοκίνητο.
 
Οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο σπίτι γιάφκα έχουν εντοπίσει χειρόγραφες σημειώσεις για την κατασκευή ισχυρής βόμβας και παγίδευση αυτοκινήτου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αστυνομικών κάνουν λόγο για πολιτικό ή οικονομικό στόχο από τον "Μανώλη" της 17Ν. Μάλιστα έχουν σαφείς πληροφορίες στα χέρια τους ότι ο Ξηρός μετά το χτύπημα θα διέφευγε στην Αλβανία, καθώς μέσα στο σπίτι έχουν βρεθεί χάρτες της Ηπείρου με σημειωμένα περάσματα, αλλά και χάρτες του πολεοδομικού ιστού της Αθήνας.

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, έχουν μπει τρία άτομα τα οποία είναι καθαρά και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και κινούνται στο περιβάλλον του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι 40 ετών.

Οι έρευνες στο σπίτι γιάφκα συνεχίζονται βήμα βήμα για την ανακάλυψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, ενώ έρευνες διεξαγονται και σε Λουτράκι, Αίγιο και Θεσσαλονίκη.

 
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ newsit.gr