Δείπνο Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς με κύριο πιάτο… Ελλάδα!

16.55
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα δώσει «αναφορά» για τις χθεσινές επαφές που είχε στην Αθήνα
 
Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς θα απολαύσουν σήμερα στο Στρασβούργο ένα λουκούλλειο δείπνο σε αλσατικό εστιατόριο με κύριο "πιάτο" την… Ελλάδα. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου θα δώσει "αναφορά" στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για τις χθεσινές επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της. 
 
Η συνάντηση των τριών ηγετών στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί την ώρα που θα βρίσκεται στην Αθήνα ο ο πρόεδρος του Eurogropup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, αναμένεται να πει στην frau Μέρκελ αυτά που δήλωσε και μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι, δηλαδή "συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα ενώ σε κάποια άλλα θέματα, οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, αλλά και όσα δεν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "20 minutes", οι τρεις ηγέτες θα απολαύσουν το δείπνο τους στο εστιατόριο "Zum Ysehuet", το οποίο σήμερα θα είναι ανοικτό μόνο για τους επίσημους προσκεκλημένους του. 
 
Ο Στεφάν Κάισερ, ιδιοκτήτης του αλσατικού εστιατορίου που βρίσκεται μία "ανάσα" από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι αυτός που θα καλωσορίσει τους τρεις ηγέτες. Αν και τους περίμενε στις 11 Ιανουαρίου, λόγω των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, το δείπνο των τριών αναβλήθηκε και ανανεώθηκε για σήμερα. "Άραγε, θα γλυκάνει τον ουρανίσκο της με Kouglof- το γλυκό ψωμί με σταφίδες , ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας- η σιδηρά κυρία της Γερμανίας ή δεν θα έχει όρεξη με αυτά που θα ακούσει από τα "χείλη" του herr Σοuλτς; Πάντως, όπως διευκρινίζει ο γαλλικός Τύπος, εκτός από την Ελλάδα , Μέρκελ, Σουλτς και Ολάντ θα συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης και τις γαλλογερμανικές σχέσεις. Οι τρεις ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περίπου τριάντα πιάτα που θα παρελάσουν από το τραπέζι τους… αλλά και να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας θα υποδεχτεί στο Παρίσι το νέο Έλληνα πρωθυπουργό . 

protothema.gr