Δεκάδες σκελετωμένα ζώα σε διαμέρισμα Γερμανίδας συλλέκτριας στο Ηράκλειο της Κρήτης

16.24

Σ’ ένα διαμέρισμα στο Ηράκλειο της Κρήτης μια Γερμανίδα κρατούσε κάτω από άθλιες συνθήκες τουλάχιστον 10 σκυλιά, άγνωστο αριθμό γάτων, δύο κότες, ένα κουνέλι και ένα παραδείσιο πτηνό. Χθες το βράδυ η ιδιοκτήτρια των ζώων – που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα – πέταξε στο δρόμο ένα σκελετωμένο σκυλί. Οι γείτονες που είδαν τι συνέβη αντιλήφθηκαν ότι το σκυλί είναι ακόμα ζωντανό και κάλεσαν την Αστυνομία.

Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στο διαμέρισμα της γυναίκας είδαν δεκάδες ζώα – ειδικά τα σκυλιά – σκελετωμένα και άρρωστα αφού έχουν να φάνε για μήνες.

Το σκελετωμένο ζώο που πέταξε στο δρόμο.

Ο χώρος είναι γεμάτος κόπρανα και αντικείμενα συσσωρευμένα. Η γυναίκα που διαμένει εδώ και 10 χρόνια στο διαμέρισμα επί της οδού Γερωνυμάκη, συνελήφθη αλλά με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε χθες βράδυ στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα μετά τη μεταφορά της συλλέκτριας στο νοσοκομείο και τότε είδαν και τα υπόλοιπα ζώα γι' αυτό και ζητήθηκε και πάλι η συμβολή του εισαγγελέα για να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των έγκλειστων κατοικιδίων.

Βάσει της εισαγγελικής διάταξης αφαιρέθηκαν άμεσα από την κατοχή της όλα τα ζώα και ανατέθηκε προσωρινά η φροντίδα τους στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Δήμου Ηρακλείου και στα φιλοζωικά σωματεία που ενημερώθηκαν για το θέμα. Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή της απαγορεύτηκε και η εκ νέου απόκτηση άλλων ζώων.

Άρρωστο και χωρίς τροφή για μήνες.

Η Αστυνομία κάλεσε το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου ώστε να ζώα να φύγουν από εκεί. Το σκυλί που εντοπίστηκε πεταμένο στο δρόμο αν και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο δεν σώθηκε καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε μη αναστρέψιμη γι’ αυτό και του έγινε ευθανασία.

Σκυλιά, γάτες, δύο κότες, ένα κουνέλι και ένα παραδείσιο πουλί μέσα στο διαμέρισμα.

Το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου κάνει έκκληση για τροφές φάρμακα και φιλοξενίες. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6934090182.

Το διαμέρισμα γεμάτο κόπρανα.

Οι γείτονες είπαν ότι επανειλημμένα είχαν καλέσει την Αστυνομία και την Υγειονομική Υπηρεσία αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την καταγγελία τους, όταν την ρωτούσαν γιατί δεν ταΐζει τα ζώα η γυναίκα έλεγε ότι δεν έχει λεφτά. Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα που το νοικιάζει το πληρώνουν οι γονείς της οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό.

Τέσσερα από τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, το παραδείσιο πουλί παραδόθηκε σε εκπρόσωπο του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και για τα υπόλοιπα ζώα αναζητείται στέγη όπως εξήγησε  η Καλλιόπη Μαραβελάκη μέλος του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου.