Δεκαοχτώ άτομα διασώθηκαν από το φορτηγό πλοίο «GOODFAITH» που προσάραξε στην Ανδρο

10.16
Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και στο ελικοδρόμιο της Άνδρου έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα «σούπερ πούμα» 18 από τα 22 μέλη του πληρώματος -όλοι αλλοδαποί- του φορτηγού πλοίου «GOODFAITH» με σημαία Κύπρου, που προσάραξε στις βόρειες ακτές της Άνδρου, παρουσιάζοντας εισροή υδάτων.
 
Δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στην Άνδρο και 8 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Στο GOODFAITH εξακολουθούν να βρίσκονται τέσσερα άτομα.
Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, ενώ πνέουν άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ.
Αρχικά, εννέα άτομα, μέλη πληρώματος, περισυνέλεξε νωρίτερα υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες (στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ) ελικόπτερο σούπερ πούμα από το φορτηγό πλοίο «GOODFAITH». Τα εννέα άτομα μεταφέρθηκαν αρχικά στο ελικοδρόμιο του νησιού.
Επίσης ένα ακόμα μέλος του πληρώματος είχε παραληφθεί νωρίτερα από ελικόπτερο σούπερ πούμα και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Αμεσα εκδόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνα σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη. Επίσης ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, 'Ανδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων.
 
Παράλληλα, από τον Πειραιά απέπλευσαν τρία ρυμουλκά πλοία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή. Στην περιοχή ήδη έχει σπεύσει για τη διάσωση του πληρώματος και΄άλλο ελικόπτερο SUPERPUMA της Π.Α., το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
 
Επίσης, από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. έγινε αίτημα προς το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. για τη διάθεση Πολεμικού Πλοίου και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη συνδρομή της στο περιστατικό. Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής 'Ανδρου, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της νήσου, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από ξηράς εφόσον αυτό απαιτηθεί.
 
Το Φ/Γ πλοίο «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου, είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την ODESSA Ουκρανίας, κενό φορτίου.
 
Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης βρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος συντονίζοντας την επιχείρηση.

ethnos.gr