Δεν παίζει Α2 μπάσκετ ο ΟΦΗ!

15.54

Η αξιόλογη πορεία που διήνυσε ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια έληξε άδοξα, αφού οι παράγοντές του δεν κατάφεραν να σχηματίσουν ομάδα ενόψει της τρέχουσας σεζόν.

Ως εκ τούτου, μετά την ήττα της 1ης αγωνιστικής στα “χαρτιά” από την Δόξα Λευκάδας, ο ΟΦΗ δεν θα κατέβει ούτε στο ματς με τον Δούκα και κατά συνέπεια θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.

Το μόνο που απομένει, πλέον, είναι η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την οποίαν ενημέρωσε την Τρίτη (6/10) και επισήμως ο Ερασιτέχνης της κρητικής ομάδας ότι δεν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Δανδάλης τόνισε σχετικά: “Οι οικονομικές δυσκολίες μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία μας στεναχωρεί όλους, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Όλοι γνωρίζουν την οικονομική μου συμμετοχή στο περσινό εγχείρημα. Είχα χτυπήσει το καμπανάκι από το Μάιο, ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω μόνος. Υπήρχαν πολλά χρέη από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία αναλαμβάναμε κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Δεν μπορούσαμε πια να αντεπεξέλθουμε τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η διοίκηση.

Η ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας στην Α2 θα είχε ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που δεν μπορούσε να καλυφθεί. Δεν θέλω να αποποιηθώ της ευθύνης, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που δεν υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια νέα προσπάθεια από τη Γ Εθνική, εφ? όσον βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Θέλω να πω ακόμη, ότι μπάσκετ του ΟΦΗ δεν σταματάει. Πλην το ανδρικού, έχει πλήρη λειτουργία σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών, ενώ από φέτος έχουμε και ομάδα γυναικών. Μέσα από την σκληρή  δουλειά που γίνεται στις υποδομές θα επιχειρήσουμε να χτίσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια”.