Δεν περίμεναν οι μαθητές τους βαθμούς που είδαν – Πανωλεθρία στα μαθηματικά

15.36

Λίγοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα που αναρτήθηκε το πρωί στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Τα Χανιά παραδοσιακά έχουν κάθε χρόνο μαθητές με υψηλές βαθμολογίες σε επίπεδο χώρας, όμως φέτος φαίνεται πως ακολουθούν τη γενική εικόνα και αρκετοί πήραν τελικά χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που περίμεναν.

Η πανωλεθρία ήταν στα μαθηματικά που στο 4ο πεδίο σε ποσοστό περίπου 75% οι μαθητές έπεσαν από τη βάση με ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό και κάτω από 5, ενώ στο 2ο πεδίο στα μαθηματικά το ποσοστό πτώσης από τη βάση του 10 κυμαίνεται στο 50%. Και η έκθεση τελικά αποδείχτηκε παγίδα για αρκετούς μαθητές.

Όπως είναι γνωστό στους πίνακες καταγράφεται μόνο ο κωδικός του μαθητή και οι βαθμολογίες και όχι το όνομα. Οι περισσότεροι μπήκαν στο διαδίκτυο για να δουν τους βαθμούς με τη χρήση του 8ψήφιου κωδικού τους, ενώ κάποιοι γονείς πήγαν στα σχολεία για να δουν και τη γενική εικόνα που θα καθορίσει τις βάσεις.

Επόμενη φάση η συμπλήρωση του μηχανογραφικού και του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου των μαθητών, η οποία θα γίνει σε ημερομηνία μετά την ανακοίνωση και των ειδικών μαθημάτων, για να υπολογίσουν οι υποψήφιοι τα μόρια τους και να έχουν μια ιδέα για το ποιες σχολές μπορούν να δηλώσουν. Σημασία έχει το τι θέλουν περισσότερο από αυτό που πιάνουν τονίζουν οι καθηγητές καθώς ποτέ δεν είναι αργά όπως για κα Μαρία Γνωστοπούλου που ως μαμά δύο ανήλικων μικρών παιδιών διάβαζε στον περιορισμένο χρόνο της για να καταφέρει να γράψει καλά στις πανελλήνιες, στις οποίες δε συμμετείχε όταν αποφοίτησε από το σχολείο.

Τέλος, οι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα καθορίστηκαν για πρώτη φορά φέτος με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή ή Τμήμα. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι 68.394 μειωμένος σε σχέση με πέρυσι που ήταν 77.415.