Δεν “έσπασε” τα ισόβια το εφετείο – Δικαίωση για την οικογένεια του Κώστα Κατσουλάκη

18.15

Τον δρόμο πίσω στη φυλακή πήρε ο 63χρονος δολοφόνος του αδικοχαμένου 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης ομόφωνα επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύν 3 έτη φυλάκιση και 1.500 ευρώ χρηματική ποινή για την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Το Εφετείο δεν έσπασε τα ισόβια και ομόφωνα επίσης δεν αναγνώρισε τα δύο ελαφρυντικά που είχε προτείνει η διορισμένη συνήγορος υπεράσπισης του 63χρονου, του μειωμένου καταλογισμού και της μετέπειτα καλής διαγωγής την οποία πιστοποίησε η φυλακή στην Αγυιά στην οποία εκτίει την ποινή του. Τα ισόβια και τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών είχε προτείνει νωρίτερα και ο Εισαγγελέας της έδρας, με την οικογένεια του Κώστα Κατσουλάκη να νιώθει δικαίωση παρά του ότι ο 43χρονος πατέρας ενός μικρού παιδιού, δε θα γυρίσει πίσω.

Να θυμίσουμε πως η δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη σημειώθηκε στην επιχείρηση του ημέρα Κυριακή το μεσημέρι της 12ης Μαϊου του 2019, στο Βαμβακόπουλο, όταν ο 63χρονος συγχωριανός του, κατέβηκε από το αμάξι του και με ένα αυτοσχέδιο όπλο αφού τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει, τον κυνήγησε στους διαδρόμους της επιχείρησης και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τον πυροβόλησε πισώπλατα ενώ προσπαθούσε ο 43χρονος να φύγει από την είσοδο της επιχείρησης.

Περίπου 3 χρόνια μετά το γιατί της μάνας δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Ο σεβασμός στον πόνο της, από όλους τους παρευρισκόμενους ήταν διάχυτος στο δικαστήριο. Κανείς μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να της δώσει απάντηση στο γιατί ο  63χρονος οπλίστηκε για να αφαιρέσει μια ζωή για τη δική του δικαίωση για ανυπόστατα περιουσιακά στοιχεία. Ο δράστης διεκδικούσε από τον Δήμο έκταση και μια πηγή νερού που ουδέποτε ήταν δικά του όπως πιστοποιούσαν κατά το παρελθόν δικαστικές αποφάσεις και την πλήρωσε τελικά ο Κώστας Κατσουλάκης ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου.

ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΝΕΥΡΑ

Αυτή ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου στην ερώτηση της προέδρου της έδρας στο γιατί τον σκότωσε, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Εισαγγελέα, ότι αυτό δε μπορεί να είναι λόγος για φόνο, μιας και όλοι έχουμε μέρες που δεν ήμαστε καλά και έχουμε νεύρα.

Η υπόθεση θανάτου του 43χρονου έφερε για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα με τους παραβατικούς ανθρώπους που ζουν ανενόχλητοι στις τοπικές κοινωνίες σκορπίζοντας τον φόβο.