Δεσμεύσεις για ενίσχυση του Έντυπου Τύπου από κρατικές ενισχύσεις στον ΣΗΠΕ από τον Γ. Οικονόμου

15.12

Έως και 40% σύμφωνα με τους εκδότες έχει αυξηθεί το κόστος για την έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας λόγω της αύξησης σε ενέργεια και χαρτί. Οι πρώτες ύλες είναι πλέον πανάκριβες και χωρίς κρατική ενίσχυση δε θα αντέξουν άλλο την απορρόφηση του κόστους χωρίς να αυξήσουν την τιμή της εφημερίδας για να κρατηθούν ζωντανοί.

Το πρόβλημα αυτό όπως και το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του μητρώου μέσων ενημέρωσης για να τυγχάνουν κρατικών ενισχύσεων, συζητήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου επαρχιακού τύπου στους Άγιους Πάντες στον Αποκόρωνα, μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών  Εφημερίδων και του Γιάννη Οικονόμου.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση των εκδοτών καθώς τα περιφερειακά μέσα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ανάπτυξη των fake news, σημειώνοντας ότι το θέμα έχει απασχολήσει πολύ την επιτροπή.