Δευτέρα του Πάσχα στα Χανιά με πλήθος κόσμου στο Ενετικό Λιμάνι

14.20

Με θερμοκρασίες που κυμάνθηκαν μέχρι τους 26 βαθμούς Κελσίου κύλησε η Δευτέρα του Πάσχα στην Κρήτη. Όσοι δεν πήγαν στο χωριό και έμειναν στην πόλη επέλεξαν να κατέβουν το πρωί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων για τη βόλτα τους αφήνοντας για λίγο πίσω τις έγνοιες για τον πόλεμο, τον κορωνοϊό και την ακρίβεια.

Το φετινό Πάσχα σηματοδοτεί την επιστροφή στην καθημερινότητα μιας και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την άρση των περιορισμών του κορωνοϊού  την Κυριακή 1η Μαΐου.  Η πλειοψηφία των πολιτών τονίζει ότι αυτό που είχε ανάγκη ο κόσμος μετά από δύο χρόνια με περιόδους εγκλεισμού και στέρησης μετακινήσεων και υγειονομικών μέτρων ήταν να επιστρέψει στον τρόπο ζωής του χωρίς φοβίες.

Οι καφετέριες στο Ενετικό Λιμάνι ήταν γεμάτες με πολλά τα θέματα συζήτησης μεταξύ των θαμώνων. “Ήταν καιρός να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας και να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό”,  λένε Χανιώτες και επισκέπτες.

Να θυμίσουμε ότι η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους μέχρι τις 31 Μαΐου ενώ η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Αυγούστου.