Διακρίσεις για τον ΟΑΧ στο τένις

15.05

Η συμμετοχή του Αγγελου Καραχάλιου στον τελικό του διπλού στην κατηγορία Αγόρια 14 ήταν η πιο μεγάλη διάκριση για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων στο 1ο πρωτάθλημα τένις 1ου επιπέδου (Ε1) για το 2016 που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα του Παπάγου, της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης το διάστημα από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 1 Μαρτίου.

Ο τενίστας του ΟΑΧ μαζί με τον Στέλιο Πούτη του Ο.Α. Εδεσσας διεκδίκησαν την 1η θέση στον τελικό του διπλού, χάνοντας με 2-0 σετ (6-4, 6-1) από τους Αλέξανδρο Ντίντο (Ο.Α. Γλυφάδας) και Γιώργο Ζαφειρόπουλο (Α.Ο. Π. Φαλήρου).

Στην ίδια κατηγορία, το δίδυμο των Γιώργου Ζερβού και Βασίλη Βολτυράκη έφτασε στους ?8?.
Στα μονά, η πιο σημαντική επιτυχία προήλθε από τους Αντώνη Ματσαμάκη, Αγγελο Καραχάλιο και Ανδρέα Κονταράκη στην κατηγορία Αγόρια 14 (Α14) οι οποίοι έφτασαν έως τα προημιτελικά, ξεκινώντας μάλιστα εκτός του Καραχάλιου που ήταν εξ αρχής στο κυρίως ταμπλό, από τα προκριματικά, εξασφαλίζοντας τρεις προκρίσεις.

Στα Κορίτσια και στην κατηγορία Κ16, οι αδερφές Ευαγγελία και Ευγενία Κοκκινάκη πέρασαν έναν γύρο και βρέθηκαν στους ?16? όπου αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τους τενίστες του Ο.Α. Χανίων ήταν τα εξής:

Α12
Στους ?32?: Ματσαμάκης Ελευθέριος
Στα προκριματικά: Κασαπάκης Χρήστος

Α14
Στους ?8?: Καραχάλιος Αγγελος
Στους ?8?: Κονταράκης Ανδρέας
Στους ?8?: Ματσαμάκης Αντώνιος
Στους ?16?: Ζερβός Γεώργιος
Στους ?32?: Βολτυράκης Βασίλειος

Α16
Στα προκριματικά: Τσιβουράκης Αντώνιος

Κ16
Στους ?16?: Κοκκινάκη Ευαγγελία
Στους ?16?: Κοκκινάκη Ευγενία
Στα προκριματικά: Μπαλάσκα Βασιλική

Κ18
Στους ?32?: Ναούμ Μαρία

Α14Δ
Στον τελικό: Καραχάλιος Αγγελος-Πούτης Στυλιανός
Στους ?8?: Ζερβός Γεώργιος-Βολτυράκης Βασίλειος
Στους ?16?: Ματσαμάκης Αντώνιος-Κονταράκης Ανδρέας

Κ16Δ
Στους ?32?: Κοκκινάκη Ευγενία-Κοκκινάκη Ευαγγελία

Μια ανάσα από τον τελικό στο Ε4 η Στελλίνα Μαρινάκη

Την πρόκριση στον τελικό του πανελλαδικού πρωταθλήματος τένις Ε4 διεκδίκησε η Στελλίνα Μαρινάκη.

Η Χανιώτισσα τενίστρια του ΟΑΧ είχε μία πολύ καλή παρουσία στους αγώνες που έγιναν στην Ηλιούπολη και ήταν για την κατηγορία των 12 ετών φτάνοντας πολύ κοντά στο να διεκδικήσει την 1η θέση. Ωστόσο, στον ημιτελικό γνώρισε την ήττα από την Φωτεινή-Αναστασία Πιτσίνη (του Ο.Α. Χαλκίδας) με 2-0 σετ (6-3, 6-1) κι αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να αποκλείσει τέσσερις αντιπάλους της, ξεκινώντας από τη φάση των ?64?.

Από την άλλη, οι συμμετοχές για τα Αγόρια στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία (Α12), που ήταν σε σύνολο τρεις, περιορίστηκαν με μία πρόκριση από την φάση των ?128?, στους ?64?. Ειδικότερα, ο Ευτύχης Βολτυράκης απέκλεισε τον Νίκο Σταμπουλίδη (Σ.Α. Ραφήνας) αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Θεόδωρο Καπέλλο (Α.Σ. Ακρόπολις), ενώ όσον αφορά τους άλλους δύο, ο Αριστοτέλης Καϋμενάκης και ο Μιχάλης Μαράκης πέρασαν bye τον α? γύρο αλλά στη συνέχεια ηττήθηκαν από τον Γιάννη Πετρίτη (Σ.Α. Ραφήνας) και τον Παύλο Τσιτσιπά (Ο.Α. Γλυφάδας) αντίστοιχα.