Διαμαρτυρία του Σύλλογου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων για τα κυλικεία

09.43

Ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων θα ήθελε να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία όλων των εργαζομένων, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά τη λειτουργία των κυλικείων. Ως γνωστόν, στο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων λειτουργούν δύο κυλικεία, τα οποία μέχρι τώρα ενοικιάζονταν από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Χανίων σε δύο διαφορετικούς επιχειρηματίες.

Μετά την απαγόρευση πώλησης καφέ από το ένα κυλικείο,  για λόγους που δεν γνωρίζουμε, αλλά και κατόπιν πληροφοριών περί επικείμενης ενοικίασης και των δύο κυλικείων σε έναν και μοναδικό επιχειρηματία, προέκυψαν τρία πολύ σημαντικά προβλήματα:

Πρώτον, η αναπόφευκτη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων εντός του νοσοκομείου (με ότι αυτό συνεπάγεται π.χ. απουσία ανταγωνισμού-τιμές), μάς καθιστούν όμηρους στα χέρια κάποιων επιχειρηματιών, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Να σημειωθεί ότι οι τιμές των προϊόντων είναι ήδη ιδιαίτερα υψηλές, καθιστώντας την επιχειρηματική ενασχόληση με τα εν λόγω κυλικεία (λαμβάνοντας υπόψη και το μεγάλο αριθμό ατόμων που εξυπηρετούν καθημερινά), σωστό «χρυσορυχείο»
Δεύτερον, η εξυπηρέτηση τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών και επισκεπτών είναι πλέον προβληματική, καθώς η αναμονή για την προμήθεια ενός καφέ είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Τρίτον υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος λόγω αυτού του γεγονότος οι εργαζόμενοι και των δύο κυλικείων να χάσουν την εργασία τους ιδίως αυτές τις δύσκολες εποχές.Από τη μεριά μας τονίζουμε σε όλους όσους παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, ότι δεν είμαστε ΟΜΗΡΟΙ, έχουμε χάσει το 40% του μισθού μας, και θα αντισταθούμε με κάθε μέσον προστατεύοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς.   Όσον αφορά την προοπτική απόλυσης των εργαζομένων που δουλεύουν εδώ και χρόνια στα δύο κυλικεία εξαιτίας της επικείμενης πώλησής τους, τη θεωρούμε απαράδεκτη μόνο και σαν σκέψη.

Καλούμε  την Αρχιεπισκοπή και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Χανίων να διευκρινίσουν και να πάρουν άμεσα θέση, δεσμεύοντας τους νέους ιδιοκτήτες ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος τους, αλλιώς θα  θεωρηθούν υπεύθυνοι για το ότι θα πεταχτεί κόσμος μαζί με τις οικογένειές του στην ανεργία και την ανέχεια  με μόνο γνώμονα το κέρδος κάποιας πολυεθνικής