Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στα Νεροκούρου για το ακαθάριστο ποτάμι

17.02

Εμείς τις αυλές και τα χωράφια μας τα καθαρίζουμε αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν πράττουν το ίδιο καταγγέλλουν οι κάτοικοι στα Νεροκούρου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Το ρέμα του ποταμού που κατεβαίνει από τα Κεραμειά, τον χειμώνα αποτελεί κίνδυνο πλημμύρας και το καλοκαίρι πυρκαγιάς. Αυτό που ζητούν είναι να καθαριστεί άμεσα ο ποταμός.

 

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, τελευταία φορά καθαρίστηκε σε όλο το μήκος του χωριού ο ποταμός το 2017 μετά από πλημμύρες και έκτοτε βλέπουν χρόνο με τον χρόνο τη βλάστηση να θεριεύει απειλώντας κυρίως τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα ακριβώς από την κοίτη.

 

Εκτός από την απειλή της φωτιάς για φέτος το καλοκαίρι, αναφέρουν πως η ποιότητα ζωής τους έχει υποβαθμιστεί καθώς τα σμήνη των κουνουπιών από το σούρουπο και μετά δεν τους αφήνουν ούτε λεπτό να καθίσουν στις αυλές και τα μπαλκόνια τους.

 

Το προηγούμενο διάστημα όπως αναφέρουν υπάλληλος της Αντιπεριφέρειας έκανε αυτοψία στο σημείο και εκτίμησε πως δεν είναι απαραίτητος σε αυτό το στάδιο ο καθαρισμός, με τον πρόεδρο να αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό καθώς δεν υπάρχουν τα κονδύλια για νέες εργολαβίες, κάτι που τις προηγούμενες ημέρες παραδέχτηκε και ο Νίκος Καλογερής.