Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το 2χρονο που ανασύρθηκε από πισίνα

11.10

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, παραμένει νοσηλευόμενο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το δίχρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα σπιτιού στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων.

Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, το παιδί δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. Ωστόσο, η παρατεταμένη διαταραχή του επιπέδου συνείδησής του μετά την ανάνηψη εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό σημείο ανησυχίας.

Το κύριο ζήτημα που εξετάζουν οι γιατροί είναι κατά πόσο η παραμονή του παιδιού κάτω από το νερό προκάλεσε επίδραση στην εγκεφαλική του λειτουργία λόγω έλλειψης οξυγόνου. Σύμφωνα με την οικογένεια, το παιδί βρισκόταν στην πισίνα για περίπου δύο έως τρία λεπτά, χρόνος που, αν και φαίνεται περιορισμένος, μπορεί να είναι σημαντικός, ιδιαίτερα σε τόσο μικρή ηλικία.

Σημαντική θεωρείται η άμεση αντίδραση της μητέρας του παιδιού, η οποία είναι γιατρός. Μαζί με τον πατέρα ανέσυραν το αγοράκι από την πισίνα και ξεκίνησε αμέσως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα να επανέλθει η αναπνοή του πριν από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Παρότι το παιδί παρουσίασε σημεία ανάκαμψης και ανέκτησε τις αισθήσεις του, δεν είχε πλήρη επαφή με το περιβάλλον, γεγονός που διαπιστώθηκε τόσο κατά τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όσο και μετά τη μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του Ηρακλείου.

Η ιατρική ομάδα συνεχίζει τη στενή παρακολούθηση της κατάστασής του, καθώς τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να είναι καθοριστικά για την αξιολόγηση της νευρολογικής του εικόνας και την εκτίμηση πιθανών επιπτώσεων από την προσωρινή έλλειψη οξυγόνου.

με πληροφορίες από ertnews.gr