Διήμερες μνήμης και τιμής για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο Α΄

17.00
Διήμερο μνήμης σεβασμού και τιμής προς τον αοίδιμο Οικουμενικό πατριάρχη Δημήτριο Α’, με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την γέννηση του, διοργανώνει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης. Κατά το διήμερο θα παρουσιασθεί το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλαδέλφειας κ. Μελίτωνος: “Η πορεία Αγάπης Ειρήνης και Ενότητας το Οικουμενικού πατριάρχου Δημητρίου”
Ειδικότερα το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 4.30 μ.μ. θα ψαλεί στη Μονή Γωνιάς Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης η εκδήλωση με το ακόλουθο πρόγραμμα:
6.30 μ.μ.: ?ναρξη.
– Χαιρετισμός Εκπροσώπου της Α.Θ. Παναγ. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Α’.
-Εισηγήσεις:  «Ο πατριάρχης Δημήτριος εν μνήμη».
Ομιλητής ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πέτρας καί Χερρονήσου κ. Νεκτάριος.
“Πατριάρχης Δημήτριος: Η απαρχή μιας θεολογικής προσέγγισης του οικολογικού προβλήματος”, με ομιλητή τον κ. Βασίλειο Γιούλτση, ομότιμο καθηγητή Θεολογικής Σχολής, Α.Π.Θ.
“Πατριάρχης Δημήτριος: Πορεία διεκκλησιαστικής αγάπης, συνέσεως καί υπομονής έναντι πάντων”, από τον κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, γεν. δ/ντή Ο.Α.Κ.
“Πατριάρχης Δημήτριος – Αγιον Ορος”, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ. Βασίλειο Ιβηρίτη, προηγούμενος της ?εράς Μονής Ιβήρων Αγίου Ορους.
Προβολή διαφανειών: Πορεία Πατριαρχείας Δημητρίου Α΄.
Καταληκτήριος ομιλία από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος: «ο ?ν Θε? ?ν ?εί χαίρει. Χαίροις πάτερ Δημήτριε!».
Τέλος την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου και ώρα 7 π.μ. θα ψαλεί ο Ορθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ θα τελεστεί Μνημόσυνο του Πατριάρχου Δημητρίου Α΄.