Διημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

16.31

H   Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης,  η Ένωση Γονέων Δ. Χανίων και το ΚΕΣΥΠ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων πρόκειται να διοργανώσουν διημερίδα για τον  Επαγγελματικό Προσανατολισμό, που θα  πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο στις 28 Φεβρουαρίου και την 1 Μαρτίου και θα απευθύνεται σε μαθητές και γονείς.

Η αναγκαιότητα της ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων, προκύπτει  πλέον  εντονότερη με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου, όπου καλούνται οι μαθητές να επιλέξουν πεδίο-κατεύθυνση αρκετά νωρίς και το κάθε πεδίο έχει περιορισμένο αριθμό επιλογών επαγγελμάτων. Κρίνουμε λοιπόν αναγκαίο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με κλάδους επαγγελμάτων, ώστε να ρωτήσουν, να ακούσουν, να ενημερωθούν.

Για το λόγο αυτό η διοργάνωση θα περιλαμβάνει καθημερινά τα εξής :
Εισηγήσεις ολιγόλεπτες από τους επίσημους φορείς επαγγελματιών (Επιμελητήρια, Επιστημονικούς Συλλόγους, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα)  και θα ακολουθήσει   ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές από τους συμμετέχοντες φορείς. Ο κάθε συμμετέχων θα έχει στη διάθεσή του, σε χώρους του Πνευματικού Κέντρου πέραν της κεντρικής αίθουσας, τραπέζια με επαγγελματίες που θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους. Τα τραπέζια θα έχουν στηθεί εξ αρχής και θα δέχονται τον κόσμο  μετά το πέρας των εισηγήσεων.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, καθώς οι ακροατές θα είναι κατά κύριο λόγο παιδιά,  θα επικεντρώσουμε στην επαφή και στη συζήτηση στα τραπέζια ,
           
Σκοπός μας είναι, όσο αυτό είναι εφικτό,  οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη επαγγελμάτων ώστε να καταλήξουν στην πιο ταιριαστή γι αυτούς επιλογή.
Σας καλούμε να συμμετέχετε σ’ αυτή την προσπάθεια και ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο να αναδείξει τις αλήθειες του επαγγελματικού του χώρου. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σας θα συμβάλλει στο σύνολό της στην ευρύτερη παρουσίαση των επαγγελματικών επιλογών.

  • Με την Πρόεδρο της Ενωσης Γονέων κ. Σοφία Μαλανδράκη (τηλ.6944 693365) sofiamalandraki@gmail.com , ή
  • Με την Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων κα. Κατερίνα Ζομπανάκη στο τηλέφωνο: 2821 3 40150
  • Με την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ κ.Μπαουράκη Τόνια στα τηλ 6978112290 , 2821028135
  • Nα ορίσετε άτομο υπεύθυνο ως προς την επικοινωνία με τα στοιχεία του (τηλ. και     e-mail).