Δίκη Ακουμιανάκη: Δήλωσαν αθώοι οι κατηγορούμενοι. Λιποθύμισε η μητέρα

20.47

Η πίεση των αναμνήσεων ηταν τέτοια που η μητέρα της Στέλλας Ακουμιανάκη δεν άντεξε και κατέρρευσε στην αίθουσα του δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της απολογίας του 27χρονου (23χρονου τότε) που συνόδευε την αδικοχαμένη κοπέλα εκείνο το μοιραίο βράδυ. Η δίκη διεκόπη για 15 λεπτά εξαιτίας του περιστατικού, ενώ στην κα Ακουμιανάκη προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Η απολογία του 27χρονου διήρκεσε μιάμιση ώρα. Ο νεαρός που συνόδευε την Στέλλα Ακουμιανάκη κατέθεσε ότι αυτός, μαζί με τον άλλο, 17 ετών τότε και 21 ετών πλέον συνοδό και την Στέλλα είχαν ξεκινήσει περιήγηση σε νυχτερινά μαγαζιά και είχαν ήδη καταναλώσει αλκοόλ, όταν αποφάσισαν να συνεχίσουν να πίνουν από μπουκάλι που είχε ο ίδιος στο αυτοκίνητό του. Υποστήριξε ότι μπήκαν στο αυτοκίνητο και μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Ρεθύμνου σε άλλο σημείο κοντά σε ταβέρνα και εκεί, αφού ήπιαν και άλλο, η Στέλλα ξεκίνησε να φιλάει τον 17χρονο, για τον οποίο φέρεται να ένιωθε ερωτική έλξη. Υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να ξέρει τι συνέβη μεταξύ της Στέλλας και του 17χρονου, γιατί ο ίδιος βγήκε από το αυτοκίνητο, καθώς δεν ένιωθε άνετα. Ο εισαγγελέας πάντως επισήμανε ότι το να φεύγει κανείς από ένα σημείο για να μην τον βλέπουν και να πηγαίνει σε άλλο εμφανές και φωτισμένο σημείο, αποτελεί κάτι το παράλογο. Μετά από περίπου ένα τέταρτο, όπως κατέθεσε ο 27χρονος, η Στέλλα ήδη βρισκόταν σε κατάσταση σοβαρής μέθης και την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η Στέλλα είχε τις αισθήσεις της σε εκείνο το διάστημα, ενώ για το ποιος ήταν ο γιατρός που ανέλαβε το περιστατικό, ο 27χρονος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί.

Όταν ο εισαγγελέας θύμισε ότι στην αρχική του κατάθεση, ο 27χρονος είχε υποδείξει τον έναν από τους δυο γιατρούς ως εκείνον που ανέλαβε τη Στέλλα, παρενέβη η υπεράσπιση και ζήτησε από το δικαστήριο να μη λάβει υπόψη την αρχική εκείνη κατάθεση, διότι, όπως υποστήριξαν, ανωμοτί (χωρίς όρκο) καταθέσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται υπόψη, παρά μόνο απολογίες ή ένορκες καταθέσεις και η κατάθεση εκείνη είχε γίνει πριν χαρακτηριστεί ως κατηγορούμενος ο 27χρονος. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί του δικονομικού αυτού ζητήματος πριν την αυριανή αγόρευση του εισαγγελέα.

Όσο για το ενδεχόμενο βιασμού της Στέλλας από τον 17χρονο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει ποτέ πει κάτι τετοιο.

Η απολογία του 39χρονου ιατρού, για τον οποίο ο υπάλληλος σεκιούριτι του νοσοκομείου είχε καταθέσει ότι είχε παραλάβει την Στέλλα, διήρκεσε λιγότερο. Ο ιατρός υποστήριξε ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο στις 08:50 και αμέσως του ζητήθηκε βοήθεια στην διασωλήνωση της νεαρής. Της έκανε μαλάξεις, της παρείχε οξυγόνο και είπε ότι ουσιαστικά ασχολήθηκε με το περιστατικό όχι περισσότερο από 15 λεπτά. Επιχείρησε επίσης να αποδομήσει την κατάθεση του υπαλλήλου σεκιούριτι, λέγοντας ότι υπήρχαν προστριβές μεταξύ συνδικαλιστών ιατρών όπως ο ιδιος και των υπαλλήλων σεκιούριτι και απέδωσε την κατάθεση του υπαλλήλου σε ενδεχόμενη προσπάθεια εκδίκησης. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όμως να πρόκειται και για λάθος, καθώς την επόμενη ημέρα, όπως είπε, περιέθαλψε άλλο περιστατικό μέθης.

Τέλος, ο εφημερεύων ιατρός που παρέλαβε την Στέλλα Ακουμιανάκη, υποστήριξε ότι δεν είδε τίποτα που να τη διαφοροποιεί από ένα συνηθισμένο περιστατικό μέθης και μετά τις εξετάσεις και την παροχή ορού, όλα φαίνονταν να εξελίσσονται φυσιολογικά. Επανέλαβε ότι η Στέλλα δεν ήταν σε κώμα, αλλά φαινόταν απλά μια τυπική μέθη. Ο ίδιος στις 6 το πρωί αποχώρησε από τον χώρο του ΤΕΠ και ασχολήθηκε ξανά με το περιστατικό στις 9 το πρωί, όταν κλήθηκε μέσω τηλεφώνου διότι έπρεπε να γίνει διασωλήνωση. Χαρακτήρισε την εξέλιξη της υγείας της Στέλλα ως ραγδαία επιδίνωση, προσθέτοντας ότι όταν άκουσε πως θα χρειαστεί διασωλήνωση, έμεινε κατάπληκτος…

Η δίκη θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης.