Ηρακλειο
Δικηγόροι: Η έλλειψη δομών του Κράτους οδηγεί στην αύξηση της αυτοδικίας – Τι είπαν ποινικολόγοι για τη μη τήρηση των ασφαλιστικών μέτρων

Το ζήτημα της μη τήρησης ασφαλιστικών μέτρων από τους υπότροπους είναι καθαρά πολιτικό τονίζουν νομικοί και ποινικολόγοι. Η δικαιοσύνη δε φταίει για την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον 54χρονο στην Αμμουδάρα αλλά το ότι δεν υπάρχουν από το Κράτος οι δομές που θα προλάμβαναν εμμονικές συμπεριφορές.
Στη σκέψη όλων όσων συγκλονίστηκαν από την ωμή βία της περασμένης Τρίτης όταν ο 21χρονος στην Αμμουδάρα έπεσε νεκρός από το οπλισμένο χέρι του 54χρονου, είναι το που βρισκόταν η αστυνομία ή η δικαιοσύνη όλες τις φορές που ο δράστης παραβίασε τα ασφαλιστικά μέτρα. Μόνο οι υποστηρικτικές δομές όπως είναι τα κέντρα ψυχικής υγείας θα μπορούσαν ενδεχομένως να προλάβουν καταστάσεις.
Χρειάζεται βούληση και η Πολιτεία να σκύψει ουσιαστικά στο πρόβλημα μη βρίσκοντας ως εύκολη και ίσως πιο οικονομική για το Κράτος λύση απλά την αυστηροποίηση των ποινών, λένε οι νομικοί που δεν έχει αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην παραβατικότητα των νέων. Που οι ποινές έγιναν πολύ πιο αυστηρές αλλά το φαινόμενο γιγαντώνεται.