Δικηγόρος Μ.Φ.Η. : “Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση” – Μ. Παπαδάκη: “Τι άλλο πρέπει να γίνει πια:”

17.26

Σε περίπου 12.000 σελίδες αναλύεται στη δικογραφία το τι συνέβαινε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων για 12 χρόνια από το 2009 έως το 2021. Το πρωί ο δικηγόρος των δύο ιδιοκτητριών της δομής της 43χρονης και της 69χρονης μητέρας της, οι οποίες συνελήφθησαν χτες μαζί με άλλα 5 άτομα και θα απολογηθούν το Σάββατο, τόνισε ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει στο στάδιο της ανάκρισης ενώ κρίνει και παράνομα τα εντάλματα.

Η δικηγόρος των συγγενών αλλά και η ίδια ως καταγγέλλουσα για την περίπτωση του πατέρα της ο οποίος είχε φιλοξενηθεί στη δομή αναφέρει ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε για τους συλληφθέντες καθώς είναι ύποπτοι φυγής από τη χώρα, αφού έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο πωλητήριο του οίκου ευγηρίας με προτεινόμενο ποσό τα 3.700.000 ευρώ.

Παράλληλα να θυμίσουμε πως στα τέλη του 2021 είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της 69χρονης καθώς είχε στείλει στο νοσοκομείο την ημέρα των Χριστουγέννων, χωρίς λόγο ασθένειας μια ηλικιωμένη της οποίας τα παιδιά δεν είχαν πληρώσει 4 μήνες τη δομή και κυριολεκτικά την πέταξε έξω αφού όταν το ασθενοφόρο την επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας η πόρτα ήταν κλειδωμένη και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα η ιδιοκτήτρια συνελήφθη ξανά γιατί φέρεται να εξαπάτησε σε συνεργασία με μια 55χρονη η οποία είναι προφυλακισμένη για απάτες, μια 82χρονη της οποίας το σπίτι πούλησαν χωρίς να το ξέρει, αφού ο όρος στο συμβόλαιο ήταν να μένει στο σπίτι της. Μάλιστα ενώ δεν ήθελε η 82χρονη την είχαν πείσει να μείνει στη δομή λόγω του κρύου, την οποία επέστρεψε στο σπίτι της η αστυνομία καθώς η ίδια δεν επιθυμούσε να παραμείνει.

Εν τω μεταξύ, σε ότι αφορά στα 55 λεπτά που κόστιζε την ημέρα το γεύμα σε κάθε ηλικιωμένο και σόκαρε την τοπική κοινωνία, καθώς στη δικογραφία αναφέρεται ότι αραίωναν το γάλα με νερό, κρέας και φρούτα οι γέροντες έτρωγαν σπάνια, ενώ τους μαγείρευαν τα υπολείμματα κρεοπωλείων και τους σέρβιραν ξανά τα αποφάγια.

Σε ότι αφορά τους 2 γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων που αναφέρονται στη δικογραφία η διοίκηση περιμένει λεπτομέρειες από την Εισαγγελία.

Στη δικογραφία επίσης επιρρίπτονται ευθύνες σε 12 υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας για εγκληματικές παραλείψεις στους ελέγχους της δομής.

Τέλος και σήμερα έγινε έλεγχος από υπηρεσίες στον οίκο ευγηρίας με τον δικηγόρο Νίκο Ρουσσόπουλο να διαβεβαιώνει πως η φιλοξενία των ηλικιωμένων συνεχίζεται κανονικά.