Δικογραφία “μαμούθ” για 24χρονο Ηρακλειώτη

06.58

Ένας 24χρονος Ηρακλειώτης από τις Πατέλλες είναι το κεντρικό πρόσωπο σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης που σύμφωνα με την Αστυνομία «πλάσαρε» ναρκωτικά (κυρίως κοκαϊνη) σε “τρέντι” στέκια της πόλης ενώ παράλληλα του καταλογίζεται ότι είχε αναπτύξει σκληρή τοκογλυφική δράση με υψηλό τοκισμό που ξεπερνούσε ακόμα και το 50% ανά μήνα.

Η περίπτωση του εξέπληξε ακόμα και τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν, όπως σχολίαζαν στην «Π», ότι ο 18χρονος που είχαν συλλάβει μερικά χρόνια πριν, θα εξελισσόταν τόσο γρήγορα στον κόσμο της παρανομίας και θα κατάφερνε να δημιουργήσει τέτοιο «δίκτυο» που θα ζήλευαν και …βαρόνοι.

Δυσκολεύονται να πιστέψουν πως ο «μπόμπιρας» που είχε γλυτώσει τα χειρότερα καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, έφθασε στο σημείο μέσα σε δύο-τρία χρόνια να «διαφεντεύει» μεγάλο μέρος της πίτας στην διακίνηση των ναρκωτικών, να απειλεί και να εκβιάζει δανειζόμενους που έπεσαν στην ανάγκη του, «επενδύοντας» παράλληλα τον «μαύρο» τζίρο στην αγορά αυτοκινήτων και στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Όπως περιγράφουν αστυνομικές πηγές, σε λιγότερο από ένα μήνα άτομο που είχε δανειστεί 3000 ευρώ «κλήθηκε» να επιστρέψει το ποσό των 4.500 ευρώ, ενώ η απαίτηση έφθασε στο τέλος στις 9000 ευρώ. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι όσοι δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, απειλούνταν ευθέως από τον κατηγορούμενο. «Θα σου σπάσω τα πόδια. Κάνε το καράβι σου. Θα σου πάρω το αυτοκίνητο. Θα μπω στο μαγαζί που δουλεύεις και θα τα διαλύσω όλα» είναι μερικές από τις εκφράσεις που τοποθετούν στο στόμα του.

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρακολούθηση του είχε ξεκινήσει μήνες πριν όταν η υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών πήρε το «πράσινο φως» για να «παγιδεύσει» ένα από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε στις συναλλαγές του.

Έγιναν «σκιά» του, αποτυπώνοντας με λεπτομέρειες τις επαφές και τις κινήσεις του, πότε κοιμόταν, πότε ξυπνούσε, ποιους έβλεπε και πότε γινόταν το «ντελίβερι» στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

Σήμερα η δίκη

Για την ΕΛ.ΑΣ. ο 24χρονος αποτελεί τον αρχηγό της μίας από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθρωσαν στην διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης το καλοκαίρι του 2014.

Στην δεύτερη εγκληματική οργάνωση που επίσης είχε δραστηριότητα στην εμπορία ναρκωτικών ως αρχηγός φέρεται 29χρονος Ηρακλειώτης. Πρόκειται για μία ενιαία δικογραφία που αριθμεί περίπου 7000 σελίδες με δεκάδες κατηγορουμένους.

Από αυτούς δέκα αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές διώξεις ως μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες αν και είχαν κοινό παρανομαστή την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, εντούτοις δεν έδειχναν να έχουν αντιπαλότητες.

«Τα «κουκιά» ήταν μοιρασμένα» σχολιάζει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι κάποιες φορές μέλη της μίας ομάδας έπιναν καφέ με εμπλεκόμενους στην άλλη.

Η υπόθεση θα δικαστεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με τους συνηγόρους υπεράσπισης των βασικών κατηγορουμένων να αμφισβητούν για πολλοστή φορά τις «παγιδευμένες» συνομιλίες της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενο και η ερμηνεία τους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πηγή: “Πατρίς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *