Δηλώσεις του Νίκου Βουρλάκη στο ΒΙΟ.ΠΑ. Χανίων

16.22

Στο ΒΙΟ.ΠΑ περιόδευσε σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Βουρλάκη, ο οποίος συνομίλησε με μικρομεσαίους επαγγελματίες του χώρου.

 

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ για το Νομό Χανίων, κάλεσε τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες ?να σκεφτούν την πείρα που έχουν συγκεντρώσει, ιδιαίτερα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και μετά και να την μετατρέψουν σε όπλο σε αυτές τις εκλογές. Είναι, πλέον, ξεκάθαρο?, τόνισε, ?ότι καμία κυβέρνηση δεν έθεσε και δε θα θέσει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας. Ίσα- ίσα τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν και θα έρθουν ακόμα πιο άγρια με το 3ο μνημόνιο, συντελούν στον οικονομικό θάνατο των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών. Όλα τα φορολογικά μέτρα, αλλά και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα (ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά- κατάργηση της Κυριακής-αργίας κλπ) που πάρθηκαν και έχουν αποφασιστεί και για το επόμενο διάστημα, έχουν μόνο στόχο την εξασφάλιση κονδυλίων για τη μεγαλύτερη ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων.

 

Για αυτούς κόπτονταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν τον περιβόητο ?φορολογικό παράδεισο? και τις ?φιλοεπενδυτικές αγορές?. Το αποτέλεσμα είναι ο  αδυσώπητος ανταγωνισμός -βασικός νόμος κάθε καπιταλιστικής οικονομίας- να οδηγεί στο κλείσιμο τις μικρές καταχρεωμένες επιχειρήσεις και στην απόγνωση τους ιδιοκτήτες τους. Είναι, πια, ξεκάθαρο ότι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες μόνο από κοινού με τους εργαζόμενους και τους φτωχομεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τους συνταξιούχους μπορούν να οργανώσουν την αντεπίθεση τους, για να υπερασπιστούν τη δουλειά και τη ζωή τους. Κανένα συγχωροχάρτι να μη δοθεί, ούτε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε στα υπόλοιπα κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) που υπερψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Ούτε και στη Χρυσή Αυγή που με το ίδιο θράσος ζητά φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. Η ?εθνική παραγωγή ? την οποία επικαλείται δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εξασφάλιση της κερδοφορίας των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

 

Μόνος δρόμος για τα λαϊκά στρώματα είναι η οργάνωση της αντεπίθεσής τους. Και οι επαγγελματοβιοτέχνες να εκτιμήσουν την συνεπή και σταθερή στάση του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος που έδωσε ότι δυνάμεις είχε για να οργανωθούν αγώνες ενάντια στα χαράτσια και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, που καταψήφισε σταθερά όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μνημόνια και κατέθεσε πρόταση και μέσα στη Βουλή για την κατάργηση τους. Σε αυτές τις εκλογές να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ δίνοντάς του τη δυνατότητα να μπει πιο ενισχυμένο μέσα στη Βουλή αλλά και να στηρίξουν τους αγώνες του στο δρόμο. Να μη χαθεί άλλος χρόνος!?