Δήμαρχος Ιεράπετρας: «να μην σκεφτεί κανείς να έρθει στο γραφείο μου και να ζητήσει χάρη»

07.10

Αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφαση για αφαίρεση υδρομέτρων σε όσους έχουν οφειλές εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι. Η προθεσμία που είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες από το Δήμο λήγει σήμερα και όπως ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης αυτή την φορά δεν θα υπάρξει ελαστικότητα μιας και έχουν υπάρξει πολλές ευκαιρίες για διευκολύνσεις στην πληρωμή οφειλών με ελάχιστη ανταπόκριση από τους δημότες. Τόνισε πως ο ίδιος έχει πεισμώσει με το συγκεκριμένο πρόβλημα αναφέροντας χαρακτηριστικά «να μην σκεφτεί κανείς να έρθει στο γραφείο μου και να ζητήσει χάρη».

Όπως είπε ο κ. Καλαντζάκης, απ? τη στιγμή που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή και διαπιστώθηκε ότι οι οφειλές ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ προς το Δήμο, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας από τα τμήματα Προγραμματισμού, Εσόδων και Ύδρευσης προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι βάσεις δεδομένων και να προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε ο Δήμος να μπορεί νόμιμα να αφαιρεί υδρόμετρα. Αυτή η διαδικασία έχει πλέον τελειώσει και σε πρώτη φάση θα αφαιρούνται υδρόμετρα από δημότες με οφειλές άνω των πεντακοσίων ευρώ.

 

Το πρόβλημα των οφειλών είναι τεράστιο για τον Δήμο Ιεράπετρας με τον κ. Καλαντζάκη να αναφέρει πως υπάρχει τοπική κοινότητα στην οποία όλοι οι κάτοικοι έχουν οφειλές άνω των 300 ευρώ, ενώ γενικότερα σχεδόν 1 στους 2 δημότες συστηματικά δεν πληρώνει ενώ έχει τη δυνατότητα.

Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το Δήμο και συζητήθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι της Κρήτης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, στην οποία επιβεβαιώθηκε η απουσία προγραμματισμού εκ μέρους της κυβέρνησης για την διαχείριση των παραλιών. Για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων οι Δήμαρχοι της Κρήτης ζήτησαν προσωπικό και πόρους σε περίπτωση που η Κρήτη ενταχθεί στους σχεδιασμούς.

 

Σε ό,τι αφορά το θέμα με τα σκουπίδια στη Χρυσή ο Δήμαρχος ανέφερε πως το πρόβλημα με τον εργολάβο είναι πολύ μεγάλο και εξετάζεται τόσο το ενδεχόμενο της νομικής επίλυσης όσο και το να βρεθεί καινούριος εκτός Λασιθίου για την φετινή περίοδο σε περίπτωση που η συνεργασία συνεχίσει να είναι προβληματική.

 

 

 

 

radiolasithi