Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα στο Φέργκιουσον

10.31
Τεταμένα παραμένουν τα πνεύματα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι: Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από αστυνομικό τμήμα. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται και έχουν τις αισθήσεις τους.
 
Το κλίμα στην πόλη είναι βαρύ παρά την ανακοίνωση του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας πως θα παραιτηθεί υπό το βάρος της έκθεσης-κόλαφο που καταλογίζει κουλτούρα ρατσιστικής συμπεριφοράς στο Σώμα.
 
Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε επισήμως πως δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυρά μετά τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτης, προς το τέλος συγκέντρωσης έξω από το αστυνομικό τμήμα. Έπεσαν «τουλάχιστον τρεις» πυροβολισμοί, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και ο δεύτερος στον ώμο. Οι αστυνομικοί νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο. Νωρίτερα, αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενες τον ασύρματο της αστυνομίας, μετέδιδαν πως η αστυνομία χειρίζεται το σημείο ως «θερμό πεδίο πυρών». 
 
Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (πρωί Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) ομάδα διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και πανό όπως «εδώ ζει ο ρατσισμός». 
 
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική), καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών είχε άρχισει να μειώνεται, ακούστηκαν πυροβολισμοί -μεταξύ δύο και τεσσάρων, σύμφωνα με τις αναφορές. 
 
Οι συγκεντρωμένοι πανικοβλήθηκαν, άλλοι έπεσαν στο έδαφος και άλλοι άρχισαν να τρέχουν. Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters που βρισκόταν στο σημείο, φώναζαν πως είχε χτυπηθεί αστυνομικός.
 
Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες των τοπικών μέσων, οι πυροβολισμοί, στους οποίους φαίνεται ότι χτυπήθηκαν οι δύο αστυνομικοί, ενδεχομένως να προέρχονταν από το μέρος κτιρίων στην άλλη πλευρά του δρόμου. Μετά το περιστατικό, ισχυρότατη αστυνομική δύναμη εμφανίστηκε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα.
 
Η στιγμή των πυροβολισμών καταγράφηκε τυχαία σε βίντεο: