Διοικητής Σισμανογλείου : Δεν θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός από το Μάτι, είχα άλλα πράγματα!

07.35

Παρόμοια η απάντησή του και για το πότε ενεργοποιήθηκε ο εφεδρικός νεκροθάλαμος: «Δεν θυμάμαι πότε μας δόθηκε η εντολή για να ετοιμάσουμε την είδικη αίθουσα του νεκροθαλάμου»«Δεν θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός (σ.σ. από το Μάτι) στο Σισμανόγλειο, είχα άλλα πραγματα». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Χρήστο Μπόκα ο διοικητής του Σισμανογλείου Μανώλης Κουταλάς χρησιμοποιώντας αυτό το επιχείρημα για να μην επιβεβαιώσει ότι η πρώτη σορός από τη φωτιά στο Μάτι έφτασε στο νοσοκομείο του πριν τις 11 το βράδυ, πριν δηλαδή την έναρξη του συντονιστικού της «μαύρης Δευτέρας» υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Στην ερώτηση αν επιβεβαιώνει αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για την πρώτη σορό λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας είπε «όχι δεν επιβεβαιώνω. Δεν θυμάμαι γιατί είχα άλλα πράγματα. Είχαμε προσαγωγές ασθενών, εγκαυματίες, διασωληνώσεις».

«Σε μια κατάσταση των επειγόντων που δέχεσαι ασθενείς από την κυρίως εφημερία, αλλά και ασθενείς και εγκαυματίες αυτό που κοιτάει εκείνη την ώρα ο διοικητής είναι να είναι σωστές όλες οι υποδομές» συνέχισε να υπεκφεύγει ο διοικητής του Σισμανογλείου υποστήριζοντας ότι «όλα είναι καταγεγραμμένα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Παρόμοιας λογικής ήταν η απάντηση του στο ερώτημα για το πότε ξεκίνησε να ετοιμάζεται από το νοσοκομείο του ο ειδικός νεκροθάλαμος καθώς στην απάντησή του είπε «δεν θυμάμαι πότε μας δόθηκε η εντολή για να ετοιμάσουμε την είδικη αίθουσα του νεκροθαλάμου, ενδεχομένως να έγινε γύρω στις 12».

Ο κ. Κουταλάς, τέλος, είπε ότι «δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση σε τίποτα, κινήθηκαν όλα όπως προβλέπουν οι διαδικασίες».

πηγή : protothema.gr