Δουλειά μετά από χρόνια ανεργίας και πρέπει να επιστρέψει τον μισθό του!

08.41

Τα παράλογα του τρόπου λειτουργίας του κράτους συνεχίζουν να προκαλούν τραγελαφικές καταστάσεις, με θύματα τους Ελληνες της κρίσης και κυρίως άνεργους που προσπαθούν μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων, έστω και για πέντε μήνες, να πάρουν τα ελάχιστα χρήματα που προβλέπουν. Η περίπτωση του κ. Βασίλη Χριστοφορίδη είναι ξεχωριστή, καθώς η πρόσληψή του έγινε κανονικά μέσω ΟΑΕΔ για Κοινωφελή Εργασία και τοποθετήθηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση, ως επιστάτης στην παλιά Ακαδημία. Είναι απόφοιτος Τεχνικής Σχολής, και όχι Γενικού Λυκείου, μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, έγινε τηλεφώνημα στην Αθήνα προκειμένου να διευκρινιστεί, ότι το δικό του απολυτήριο είναι ισότιμο με εκείνο του Λυκείου και η απάντηση ήταν θετική.

Ο κ. Χριστοφορίδης προσελήφθη στις 8/01/2016 και άρχισε να εργάζεται με πολλή όρεξη στο σχολείο, κάνοντας όλες τις εργασίες, αλλά αυτό κράτησε λίγες μέρες καθώς ενημερώθηκε από την Α/θμια Εκπαίδευση ότι… τελικά το απολυτήριό του δεν είναι ισότιμο με εκείνο του Λυκείου, οπότε η πρόσληψή του είναι άκυρη και όχι μόνο αυτό: τώρα καλείται να επιστρέψει και τα χρήματα που πήρε δηλαδή 392 ευρώ συν τις ασφαλιστικές εισφορές!

Ο κ. Χριστοφορίδης, ο οποίος είναι 58 ετών, μακροχρόνια άνεργος, πατέρας 4 παιδιών, εκ των οποίων τα δύο ανήλικα, βρίσκεται σε απόγνωση και δε μπορεί να πιστέψει τι τον έχει βρει χωρίς καμία απολύτως δική του ευθύνη…

 

 

 

ekriti