Δωρεάν σεμινάριο αυτοάμυνας στο Ρέθυμνο για γυναίκες.

21.13

Τα φαινόμενα της κακοποίησης και της άσκησης βίας κατά των γυναικών έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Στοιχεία δείχνουν πως στην Ευρώπη 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.

Δε χρειάζεται να έχουμε μαύρη ζώνη για να βγάλουμε τον επιτιθέμενο νοκ άουτ. Τα άδεια μας χέρια την ώρα της επίθεσης είναι και οι σωτήρες μας σύμφωνα με τους εκπαιδευτές αυτοάμυνας.

1 στις 5 γυναίκες στην Ευρώπη θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Μπορεί όμως αν ξέρει πώς να αμυνθεί να γλιτώσει. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ρεθύμνης στο πλαίσιο των δράσεων εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών καθώς και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, το πρώτο Σεμινάριο Γυναικείας Αυτοάμυνας, που θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου στην οδό Λουκάρεως 9, κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνης.

Το Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δύο μαθήματα, διάρκειας 2 ωρών:
1ο μάθημα: Σάββατο 4 Απριλίου 17:00 – 19:00
2ο μάθημα: Κυριακή 5 Απριλίου 11:00 – 13:00 Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και μόνο για γυναίκες 18 ετών και άνω.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν υπό την καθοδήγηση του κ. Κανακαράκη Παναγιώτη, Προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Εκπαιδευτή στην Σχολή Αστυφυλάκων, Μαύρη Ζώνη 6 Dan Ζίου Ζίτσου και Μαύρη Ζώνη 8 Dan Καράτε.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Οι ενότητες που θα διδαχθούν είναι οι εξής:
-Τι είναι η αυτοάμυνα
-Τι είναι η αυτοπροστασία
-Ψυχολογία του θύματος
-Ψυχολογία του θύτη
-Τρόποι αυτοπροστασίας
-Τεχνικές αυτοάμυνας

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2831056607, στο e mail: isotitavia.reth@gmail.com,
Facebook:https://www.facebook.com/isotitavia.reth