Δωρεάν συναντήσεις συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού οργανώνει ο Δήμος Χανίων

14.44

Αυξημένα, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, είναι τα ποσοστά παιδιών που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στο φάσμα του αυτισμού.

Ο αυτισμός δεν μπορεί πάντα τα διαγνωστεί κατά τους πρώτους μήνες ζωής ενός παιδιού καθώς η διάγνωση μπορεί να είναι ασφαλής και έγκυρη από τα 3-5 έτη.

Ένα στα 100 με 150 παιδια, παρουσιάζουν δυσκολία στην κοινωνικοποίηση τους, στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους και στην καθημερινότητα τους. Στην παιδική ηλικία οι βασικές προκλήσεις είναι η είσοδος στο σχολείο, όπου αρχίζουν και οι θεραπείες.
«Η συναισθηματική επιβάρυνση του οικογενειακού περιβάλλοντος ενός παιδιού που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού είναι μεγάλη Η κοινωνία μας οφείλει να πολεμά το στιγματισμό για τον αυτισμό, τονίζουν οι ειδικοί.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδας, για δωρεάν συναντήσεις συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, με τίτλο: «Γονεϊκότητα και φάσμα αυτισμού στην παιδική ηλικία, έως 11 ετών».
Ημερομηνία έναρξης και χώρος διεξαγωγής: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Χανίων. Περιλαμβάνει 8 δίωρες ομαδικές συναντήσεις. Οι συναντήσεις, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, 10:00π.μ.-12:00μ.μ. και θα συνεχιστούν με άλλες 7 δίωρες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων 28213 41691 και 28213 41695 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 14 – 23 Φεβρουαρίου 2022.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ο συντονισμός της ομάδας θα γίνεται από την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Αννέτα Μαρκογιαννάκη.