Δρομολόγηση έργων στα λιμάνια του Αποκόρωνα

19.56

Επιτόπια αυτοψία στους λιμενίσκους ( αλιευτικά καταφύγια ), της Γεωργιούπολης, Αλμυρίδας και Καλυβών, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Αποκόρωνα κος Χαράλαμπος Κουκιανάκης με τον αρμόδιο Αντιδημάρχο έργων, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κου Μπροκαλάκη Κων/νου και κλιμακίου μηχανικών του Λιμενικού Ταμείου.
 
Σκοπός της αυτοψίας ήταν αποκόμιση στοιχείων για την άμεση δρομολόγηση έργων και  υλοποίηση υποδομών αναφορικά με το εξωραϊσμό, την αναβάθμιση και την λειτουργικότητα των παραπάνω λιμενίσκων.
 
Σύμφωνα με τον κο Κουκιανάκη, για τους λιμενίσκους Γεωργιούπολης και Καλυβών ξεκινούν έργα για τον καθαρισμό των πυθμένων, την αντικατάσταση δεστρών, την τοποθέτηση καθισμάτων ( παγκάκια ), καθώς και την τοποθέτηση καλαθιών καθαριότητας.
 
Για τον Λιμενίσκο της Γεωργιούπολης ιδιαίτερα, προβλέπεται άμεση έναρξη εργασιών για την ανύψωση του δυτικού κρηπιδώματος του λιμενίσκου, έτσι ώστε να καταστεί εφικτός ο ελλιμενισμός μεγαλυτέρων σκαφών.
 
Για τον Λιμενίσκο Καλυβών δρομολογείται κατασκευή τοιχίου κατά μήκος του Βορείου μόλου, καθώς και ανακατασκευή επιστρώσεων αυτού.
 
Η συνολική δαπάνη των προαναφερθέντων εργασιών ανέρχεται περίπου στο ποσό των 100,000.00 ευρώ.
 
Για τους λιμενίσκο Αλμυρίδας δρομολογούνται εργασίες καθαρισμού χερσαίας ζώνης και σύνταξη μελέτης για την διαμόρφωση – επίστρωση του χερσαίου χώρου ο οποίος έως και σήμερα παραμένει αδιαμόρφωτος.
 
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  υποσχέθηκε στον κο Κουκιανάκη ότι η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2014 και η υλοποίησή του έως τον Απρίλιο του  2015.
 
Με την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων έργων θα υπάρξει απόλυτη αλλαγή στην εικόνα των προαναφερθέντων λιμενίσκων, οι οποίοι θα παρέχουν πλέον την προβλεπόμενη ασφάλεια σε  επισκέπτες και επαγγελματίες.
 
Ο κος Κουκιανάκης επισήμανε ότι ο Δήμος Αποκόρωνα θα συνεχίσει το έργο το οποίο απαιτείται έτσι ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη και ουσιαστική ανάπτυξη στις παραπάνω περιοχές για την αναβάθμιση και την συγκεκριμενοποίηση της τουριστικής υποδομής και εικόνας στον Δήμο.