Νέες φρικαλεότητες από το Ισλαμικό Κράτος: Εκαψαν και αποκεφάλισαν παιδιά

16.17
Τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, εκτέλεσαν σήμερα οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), σε επιδρομή που πραγματοποίησαν εναντίον ενός μικτού χωριού στην επαρχία της Χάμα, στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.
 
«Το ΙΚ πραγματοποίησε σήμερα μια επιδρομή εναντίον του χωριού Μαζάουμπε, όπου κατοικούν μαζί σουνίτες, αλαουίτες και ισμαηλίτες. Εκτέλεσαν με σφαίρες, έκαψαν και αποκεφάλισαν τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Η συριακή τηλεόραση επιβεβαίωσε την επίθεση στο Μαζάουμπε, που βρίσκεται ανατολικά της Χάμα, και υποστήριξε πως απωθήθηκε.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι το ΙΚ αποσύρθηκε και διευκρίνισε πως η στρατιωτική αεροπορία είχε βομβαρδίσει θέσεις των τζιχαντιστών, οι οποίοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη μοναδική οδό που συνδέει τη Χομς με το Χαλέπι και ελέγχεται από το καθεστώς.
Στις 20 και 21 Μαρτίου, περισσότερα από 83 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο τομέα από το ΙΚ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
 
Σχεδίαζαν να γίνουν τζιχαντιστές 
Στο μεταξύ, δύο έφηβοι συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη βορειοανατολική Ισπανία, την ίδια μέρα που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.
 
Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο εφήβους -που σύμφωνα με τον Τύπο είναι 16χρονοι δίδυμοι αδελφοί- καθώς και δύο ακόμη υπόπτους (σύμφωνα με την El Pais πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας) στη διάρκεια επιχείρησης στην πόλη Μπανταλόνα, που απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη.
 
«Ένας αδελφός των ανήλικων είχε ήδη ταξιδέψει στη Συρία, έχοντας στρατολογηθεί από τζιχαντιστικές οργανώσεις και σκοτώθηκε εκεί το 2014», ανέφερε το ισπανικό υπουργείο. 

ethnos.gr