Εφετείο Χανίων : Είναι παράνομη η απεργία της ΕΛΜΕ;

17.16

Εν αναμονή της απόφασης του Εφετείου Χανίων είναι η ΕΛΜΕ μετά την έφεση που άσκησε στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έκρινε την απεργία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση παράνομη. Ο πρόεδρος της έδρας πήρε τους φακέλους με τα αιτιολογικά και των δύο πλευρών προκειμένου να τους μελετήσει και να αποφανθεί στη μήνυση που κατέθεσε το δημόσιο εναντίον της ΕΛΜΕ και στην απόφαση ότι αν επαναπροκηρύξει απεργία για αξιολόγηση θα πρέπει να πληρώνει 2000 ευρώ.

Το παρόν στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί έδωσαν εκπαιδευτικοί καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση. Μάλιστα με απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφασίστηκε η διαγραφή από μέλη της των συμβούλων εκπαιδευτικών που είναι αξιολογητές. Δύο σύμβουλοι προχώρησαν σε μήνυση όλων των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί να θυμίσουμε αντιδρούν στον τρόπο που το Υπουργείο Παιδείας κάνει την αξιολόγηση καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι εκπαιδευτικοί όταν γνωρίζουν ότι θα αξιολογηθούν να κάνουν ένα τελείως διαφορετικό μάθημα από ότι συνήθως δίνοντας λανθασμένη εντύπωση στον αξιολογητή την ημέρα που επισκέπτεται την τάξη.