Εγκρίθηκαν οι απαλλοτριώσεις για τη νέα γέφυρα του Κερίτη – Αφορούν σε 6 ιδιοκτήτες

15.34

Με μια καθυστέρηση της τάξης των περίπου δύο μηνών εγκρίθηκαν τελικά οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις περιουσιών για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Κερίτη. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τον Δήμαρχο Πλατανιά να εκτιμά ότι η δημοπράτηση θα γίνει στα τέλη Ιουνίου.

Οι απαλλοτριώσεις αναφέρονται σε έξι ιδιοκτήτες στον Αλικιανό οι οποίοι κατέχουν εκτάσεις καλλιεργημένες και μη. Όπως τονίζει ο κ. Μαλανδράκης, η νομοθεσία επιτρέπει σε όποιον νομίζει πως θίγεται από το ποσό της απαλλοτρίωσης να προσφύγει στη δικαιοσύνη ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει την εξέλιξη των διαδικασιών για την υλοποίηση της νέας γέφυρας.

Να θυμίσουμε ότι ο προϋπολογισμός της νέας γέφυρας είναι της τάξης των 3.200.000 ευρώ και το μήκος είναι 570 μέτρα.

Σε ότι αφορά στην παλιά γέφυρα που κατέρρευσε το 2019, κάποια από τα συντρίμμια παραμένουν στην κοίτη του ποταμού, ο προϋπολογισμός είναι 8 εκατομμύρια για την ανάπλαση και ανακατασκευή της. Το 1903 επί Κρητικής Πολιτείας που είχαν εγκριθεί τα 90 μέτρα, κόστισαν τότε 45.000 δραχμές και κατασκευάστηκε μέσα σε δύο χρόνια από το 1910 έως το 1912.