Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές

15.17

Το πράσινο φως άναψε το Υπουργείο Υποδομών εγκρίνοντας τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο της Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές. Ένα έργο που έχει εξαγγελθεί εδώ και χρόνια και βήμα – βήμα προσπαθεί να φτάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

Όπως έχει πολλές φορές τονιστεί το συγκεκριμένο έργο δεν επηρεάζει τη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ και είναι απαραίτητο να γίνει για την ασφάλεια των χρηστών, τόσο των οδηγών όσο και των πεζών που μετακινούνται καθώς ο δρόμος διέρχεται από τουριστική περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι οι 18 μήνες και αναμένεται ο διαγωνισμός για την εύρεση αναδόχου να προκηρυχτεί το φθινόπωρο. Στα 6 χιλιόμετρα του προβλέπει μεταξύ άλλων:

Εφαρμογή ενιαίας διατομής σε όλο το μήκος του εξεταζόμενου τμήματος του Β.Ο.Α.Κ.

  • Κατασκευή πέντε (5) τρισκελών ισόπεδων κόμβων και συστημάτων κόμβων με εφαρμογή λωρίδων αριστερής στροφής και διαμόρφωση διαχωριστών κυκλοφορίας.
  • Αναδιαμόρφωση δέκα (10) υφιστάμενων και κατασκευή τριών (3) νέων θέσεων εισόδου – εξόδου στον Β.Ο.Α.Κ. από και προς το παράπλευρο οδικό δίκτυο με εφαρμογή σφήνας εξόδου (taper) και διαμόρφωση διαχωριστών κυκλοφορίας.
  • Αναδιαμόρφωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης σε τρεις (3) ισόπεδους κόμβους επί της ΠΕΟ Χανίων – Ρεθύμνου.
  • Κατασκευή δεκαοχτώ (18) κατάλληλα διαμορφωμένων στάσεων λεωφορείων στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας εννέα θέσεων.
  • Αναδιαμόρφωση δύο (2) χώρων στάθμευσης.
  • Κατασκευή 11 πεζοδιαβάσεων, εκ των οποίων οκτώ (8) πεζογέφυρες με μεταλλικό φορέα και τρεις (3) υπόγειες πεζοδιαβάσεις.