Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αγία Πελαγία

14.26

Με τον πιο δραματικό τρόπο, έληξε η αναζήτηση της 49χρονης γυναίκας τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που ρήμαξε τα πάντα στο πέρασμά της. Η σωρός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε το πρωί στην δεξιά πλευρά της παραλίας. Ο σύζυγός της , μόλις εντοπίστηκε η σορός στη θάλασσα βούτηξε μαζί με τους δύτες στη θάλασσα.

Τους κόπους μιας ζωής είδαν να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας. Ζημιές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση, που έπληξε χθες την Κρήτη. Από τους τεράστιους όγκους νερού οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας οχήματα στην θάλασσα. Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι, προσπαθούν να μαζέψουν ότι επέμεινε από τις περιουσίες τους και ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στα πρώτα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την φονική κακοκαιρία που χτύπησε χθες το νησί εστίασε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, στο Γάζι.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, θα καταβληθούν άμεσα 6.000 ευρώ άμεσα σε κάθε πληγέντα στις περιοχές που “χτυπήθηκαν” – ποσό που αφορά στην καταστροφή οικοσκευής – , ενώ παράλληλα θα υπάρξει χρηματοδότηση 400.000 στον δήμο Μαλεβιζίου για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης